VIDEO: Voštana figura Abrahama Linkolna otopila se usled velike vrućine u SAD

Glava voštane figure nekadašnjeg američkog predsednika Abrahama Linkolna izložene ispred jedne škole u Vašingtonu, otopila se zbog veoma visokih temperatura.
VIDEO: Voštana figura Abrahama Linkolna otopila se usled velike vrućine u SAD
Foto: Screenshot (X/@SpencerSays)
Odmah posle glave, otopile su se i noge, ostavljajući samo torzo koji se pretvorio u bezobličnu masu voska, prenosi BBC.
Glava voštane replike Linkolnovog spomenika sada je na popravci, a na voštanoj kompoziciji ostala je da viri žica koja je povezivala glavu sa torzom.
Originalni spomenik 16. predsedniku SAD nalazi se na lokaciji nekadašnjeg kampa Barker u Vašingtonu, koji je u vreme Građanskog rata bio logor za izbeglice i prvi dom bivšim robovima i oslobođenim Afroamerikancima.
 
Voštana replika je postavljena ispred osnovne škole Gerison kao omaž autoru, umetniku Sendiju Vilijamsu IV iz Virdžinije.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti