Deca iz Novog Sada koja su počinila više desetina krivičnih dela ponovo pobegla, pa uhvaćena

Trinaestogodišnjak i njegov mlađi brat (11) koji su počinili više krivičnih dela i koji su više puta bežali iz ustanova socijalnih službi pronađeni su sinoć u Novom Sadu.
Deca iz Novog Sada koja su počinila više desetina krivičnih dela ponovo pobegla, pa uhvaćena
Foto: 021.rs

Kako saznaje 021.rs, oni će ponovo biti razdvojeni i upućeni u institucije socijalnog staranja, jedan u Beograd, a drugi u Knjaževac. 

Stariji dečak je pobegao iz Zavoda za zaštitu dece i omladine u Beogradu pre nekoliko dana, gde je smešten nakon što je u više navrata bežao iz novosadskog Centra za socijalni rad. 
 
Njih dvojica se sumnjiče za tridesetak krađa, ali i za to da su u Tovariševu na ulici prebili starijeg muškarca koji je preminuo od posledica povreda. 
Nezvanično, trinaestogodišnjak se sumnjiči i za pljačku novosadske knjižare "Bulevar books".
 
Protiv njih neće biti podnošena krivičnih prijava jer nemaju 14 godina i nisu krivično odgovorni.
 
Policija je ranije saopštila da se oni sumnjiče da su provaljivali u ugostiteljske i druge poslovne objekte, prodavnice, mesare, cvećare i krali iz njih novac i različite proizvode.

Pred Osnovnim sudom u Novom sadu je u toku postupak protiv njihove majke zbog zapuštanja i zlostavljanja maloletnog lica. 

  • Maki

    16.07.2024 17:37
    Nisu deca nego maloletnici.
  • Kvini

    12.07.2024 21:57
    ...
    Aman više spuštajte granicu krivične odgovornosti... i nikakva smeštanja u Centre za socijalni rad nego u popravne domove.
  • Pinka

    12.07.2024 15:36
    Ja
    Mislim da je krajnje vreme da se promeni zakon i da se spusti starosna granica za odgovornost...treba ih smestiti u popravni dom...da rade i doprinose a i roditelje na odgovornost,pa će se više posvetiti vaspitanju. I novčano i zatvor..ako nemoze on da odgovara zbog godina,moze roditelj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika