Nastradao radnik na gradilištu budućeg mosta u produžetku Bulevara Evrope

Na gradilištu budućeg mosta na Šodrošu nešto pre 10 časova nastradao je radnik.
Nastradao radnik na gradilištu budućeg mosta u produžetku Bulevara Evrope
Foto: 021.rs
U toku je potraga za telom i policija i druge službe se nalaze na licu mesta, saznaje 021.rs.
 
Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju je kineski državljanin.
Prema nezvaničnim informacijama, radnik je pao sa jedne od konstrukcija u keson (korito koje služi za nabijanje šipova) i koji je deo privremene konstrukcije koja će služiti za gradnju budućeg mosta u nastavku Bulevara Evrope.
Ovaj kineski radnik je u keson upao oko 9.40 časova, ali ni posle više desetina minuta nije pronađen, već je samo nađen šlem koji je isplivao.
 
Na licu mesta su bili i vatrogasna jedinica i policija koji nisu mogli ništa da pomognu nesrećnom čoveku, jer je keson pun vode, armature i drugog građevinskog materijala, tako da je pozvana ronilačka jedinica Žandarmerije kako bi krenula potraga za telom.
 
Na Šodrošu radove izvodi kineska kompanija "China Road and Bridge Corporation".
Ova firma već duže od godinu i po dana izvodi pripremne radove. U okviru ovih radova je posečen deo šume na Šodrošu, a potom su sagrađene privremene saobraćajnice i privremene mostovske konstrukcije koje će služiti za gradnju mosta.
 
Polovinom maja kompanija je dobila građevinsku dozvolu za gradnju mosta u vrednosti od 12,3 milijardi dinara i 20. juna je u registru građevinskih dozvola prihvaćena prijava radova. 
 
Do sada nije bilo prijava o pogibijama radnika, mada je bilo slučajeva povređivanja na radu.
  • Ivan

    18.07.2024 16:08
    Prosetajte se pored gradilista naci cete desetine njih na skelama bez da ima 1 posebne kaiseve i sajlu i dodatnu jaku spagu. Na krovovima rade niti 1 nisam vidio nikoga da je vezan. Inspekcija? Svi u zatvor.
  • Miloš

    17.07.2024 16:29
    Tuga i realnost
    Ovo za Kineze nije ništa neuobičajeno. A ni mi ne kaskamo mnogo. Bitno je da nam vođa ima prijatelja Sija.
  • KOMENTATOR

    17.07.2024 15:50
    komentar
    A kada će vanredno stanje? Temperatura je odavno prešla 37.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika