Otmica mladića u Sremskoj Kamenici: Okrivljeni uskoro pred sudijom

Pripremno ročište za otmicu devetnaestogodišnjeg N. T. iz Sremske Kamenice zakazano je za 17. septembar.
Otmica mladića u Sremskoj Kamenici: Okrivljeni uskoro pred sudijom
Foto: 021.rs
Od četvorice okrivljenih na optuženičkoj klupi naći će se samo dvadesetjednogodišnji B. G. iz Novog Sada jer su dvojica njegovih vršnjaka, S. B. Đ. i R. M., zaključili sporazum o priznanju krivičnog dela, dok je protiv još jednog mladića, koji je u trenutku izvršenja krivičnog dela bio maloletan, vođen poseban postupak pred sudijom za maloletnike.
 
B. G. će u novosadski Viši sud na pripremno ročište doći iz pritvora, koji mu je ponovo produžen i može da traje do 23. oktobra, piše Dnevnik.
On se tereti i za napad na službeno lice na štetu više policijskih službenika Policijske uprave Novi Sad i od hapšenja, 5. februara prošle godine nalazi se iza rešetaka.
 
Trojica dvadesetjednogodišnjaka se terete da su, zajedno s tada maloletnim Novosađaninom, silom odveli i zadržali tinejdžera iz Sremske Kamenice u nameri da od njegovih roditelja iznude novac.
Novosađani S. B. Đ. i R. M. zaključili su sporazum o priznanju krivičnog dela, te su osuđeni za otmicu i falsifikovanje isprave na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine i sedam meseci zatvora. Njima je, nakon sklapanja sporazuma o priznanju krivice, određen kućni pritvor sa nanogvicom koji može trajati do upućivanja na izvršenje kazne zatvora.
 
Tinejdžer je kidnapovan u noći između 4. i 5. februara ove godine, na ulici, u blizini kuće u Sremskoj Kamenici u kojoj stanuje. Otmicu je prijavio otac mladića, kome su tražili 200.000 evra kako bi mu vratili sina. Posle potrage na Klisi, policija je u gepeku automobila kod gradske deponije pronašla nepovređenog N. T, a njegovi otmičari su uhapšeni.
 
U ovom slučaju učestvovao je i sedamnaestogodišnjak, koji je u međuvremenu postao punoletan. Njemu je izrečena vaspitna mera, pojačan nadzor organa starateljstva i ta mera može trajati najmanje šest meseci, a najviše dve godine, s tim što će sud naknadno odlučivati o njenom prestanku.
 
Osim toga, on je posebno obavezan da se bez naknade uključi u rad humanitarnih organizacija ili u poslove socijalnog, lokalnog ili ekološkog sadržaja u trajanju od 120 časova u periodu od šest meseci, koliko može trajati ova posebna obaveza.
Takođe, izrečena mu je obaveza da se uključi u pojedinačni ili grupni tretman u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi ili savetovalištu i da postupa po programima rada koji budu sačinjeni za njega.
  • Zevs

    31.08.2024 15:51
    Ostro
    Neverovatnu agoniju je prezivela porodica kao isam kadnapovani mladic. Jos je bezobzirniji napad na sluzbenike policije. Ostra kazna jedino je ispravna presuda, koju moze sud da donese. Cudi ova nagodba i priznanje, jer umanjuje efekat ostre i pravovremene kazne.
  • dacic

    31.08.2024 01:46
    bez gljivice
    A kad je zovem na mesto zlocina naravno panduracija kasni na mesto zlocina,a posle im osumnjiceni pred nosom stoji a oni kazu nije to taj.
    **Resavaju** posle sslucaj mesecima a u stvari ne rade nista.Krivac i dalje na slobodi i nije osumnjicen, kazi panduri mislimo da je neko drugi, a ovaj im pred nosom radi nezakonite radnje.I na kraju tuzilastvo isto kao i panduracija nesposobno i oslobodi krivca jer se prave svi mutavi. A ne rade nista a prave se da kao rade.
    Patak Dacho vladaru pandurski znas li sta rade tvoje sluge? Nista kao i ti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika