Suđenje za pljačku menjačnice u Temerinu: Jedan okrivljeni priznaje delo, drugi negira

Na suđenju za pljačku menjačnice u Temerinu jedan okrivljeni je priznao delo, dok je drugi negirao krivicu.
Suđenje za pljačku menjačnice u Temerinu: Jedan okrivljeni priznaje delo, drugi negira
Foto: 021.rs
Na prvom izjašnjavanju, Z. P. je negirao krivicu, rekavši da je u vreme kada se dogodila pljačka bio u kafiću koji je u vlasništvu njegovog brata, piše Dnevnik.  
 
Takođe, naveo je da u daljem toku postupka neće odgovarati na pitanja. B. I. je potvrdio iskaz sa pripremnog ročišta rekavši da priznaje delo koje mu se stavlja na teret, da se kaje, ali će se u daljem toku suđenja braniti ćutanjem. 
Potom je iskaz dala vlasnica menjačnice Dragana Đ. Ona je rekla da je nakon što je čula za pljačku bila pod velikim stresom, u strahu za radnike, a narednih dana i za članove svoje porodice i sebe. To je, kako je navela, trajalo sve dok nije čula da su osumnjičeni počinioci uhapšeni. 
 
Svedočila je i radnica menjačnice Jelena M. Ona je opisala događaj, rekavši da je jedan od pljačkaša ušao u menjačnicu i oteo novac, dok je drugi sedeo na motoru i nešto kasnije uperio pištolj u nju u momentu kada je, držeći mobilni telefon, htela da pozove gazdaricu. Jelena M, kao i njena koleginica Melani Ž. i vlasnica menjačnice, rekle su da ne poznaju optužene, te potvrdile da su po Temerinu, kao i na društvnenim mrežama nakon što se pojavio snimak sa sigurnosne kamere, kružile priče da su počinioci upravo dvojica okrivljenih. 
Oni se terete da su 22. septembra prošle godine, koristeći vatreno oružje oteli od radnika menjačnice skoro tri miliona dinara. Nakon toga su uzeli motocikl, pobegli i zapalili ga dan kasnije. 
 
Zajedno sa njima, u oktobru prošle godine, priveden je i muškarac R. D. koji im je dao motocikl. On je sklopio sporazum o priznanju krivice. 
 
Na društvenim mrežama se nakon pljačke pojavio snimak na kome se vidi da dvojica maskiranih pljačkaša na motoru dolaze do menjačnice u centru Temerina. Jedan od dvojice silazi sa dvotočkaša s oružjem, dok drugi ostaje ispred menjačnice i pištolj upire u prolaznike koji su se tu zatekli. Nakon toga, kamere su zabeležile kako uplašene radnice izlaze iz lokala. Pljačkaš seda na motor iza vozača dvotočkaša i zajedno s njim beži s lica mesta.
Nastavak suđenja je 21. novembra. 
  • Slobodni čovek

    10.09.2024 11:18
    Amateri
    Pokrali su kompaniju, ne čoveka, tako da im ništa ne zameram. Samo mi je žao što su ih uhvatili.
  • Lovacka

    06.09.2024 10:51
    Puska
    Pustite decu na slobodu nisu nikog ubili
  • Ns

    06.09.2024 08:29
    Ns
    Ala ovaj Z. P laze

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika