Bandović posle poraza od Maribora: Po svim parametrima smo bili bolji, ali je izostao rezultat

Trener Vojvodine Božidar Bandović čestitao je svojim igračima na velikoj borbi u meču sa Mariborom.
Bandović posle poraza od Maribora: Po svim parametrima smo bili bolji, ali je izostao rezultat
Foto: FK Vojvodina
Fudbaleri "stare dame" nisu uspeli da nadoknade zaostatak iz Maribora, iako su slavili 1:0, posle penala su ispali iz kvalifikacija za Ligu konferencija.
 
"Čestitam svojim igračima na snazi i borenosti, sve su ostavili na terenu da pobede. Mislim da smo bili bolji i da smo zaslužili taj drugi gol. U nekim situacijama kada presing nije funkcionisao, ali smo kasnije imali posed i mnogo prilika u kojima smo mogli da imamo bolji završni pas. Način igre i u produžecima i energija, presing, mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Nismo prošli, ali moram da čestitam svojim igračima i navijačima na podršci. Videli su našu želju i motivaciju i da smo dali sve od sebe. Čestitam Mariboru sve najbolje u nastavku takmičenja", rekao je Bandović.
On se osvrnuo i na povređene igrače koji su sinoć očigledno nedostajali.
 
"Sigurno da nam nedostaju, ali moram da razjasnim da su to mehaničke povrede i kod Alekse i Radulovića. Jedino nismo hteli da rizikujemo sa Poletanovićem zbog lista. Poletanović je odradio četiri nedelje priprema i bio je pod znakom pitanja da dođe do povrede. Nadamo se da ćemo da se pojačamo. Ali su momci koji su igrali pokazali dobru igru i dali sve od sebe i to su svi prepoznali", rekao je Bandović.
 
Uprkos eliminaciji, Bandović je siguran da je ovo pravi put za Vojvodinu.
"U četiri utakmice u Evropi pokazali smo mnogo dobra izdanja, imam osećaj, da sam navijač, bio bih ponosan na tim. Te dve utakmice u prvenstvu, odnosno Čukarički nismo bili na nivou. Šanse moramo da reaalizujemo i da neke golove koje primamo, moramo bolje da branimo. Danas smo bili dobri u defanzivi. Verujem u ovaj tim i ovu igru i samo je pitanje trenutka kada će nam se vratiti. Moramo da nastavimo da radimo u prvenstvu", naglasio je Bandović.
 
Trener Vojvodine dodao je da je ekipa u svim parametrima bila bolja, ali da je izostao rezultat i da to moraju da poprave.
 
"Ritam, tempo, energija, fizička sprema, sa svima smo se nosili ravnopravno, posebno večeras u tim produžecima. Igrali smo u Mariboru sa igračem manje, ali smo opet bili dominantniji, kao i večeras. Siguran sam da smo na pravom putu. Počeli smo da stvaramo ovaj tim sedam meseci i nedostaje nam rezultat, ali na ovaj način mora da dođu i pobede. Sa psihološke strane, može da nam znači to što je bilo 1:0, ali posle smo nažalost ispali", izjavio je Bandović.
 
Za kraj je podsetio i na prošlu godinu kada je Vojvodina igrala u Ligi konferencija i bila peta.
"Prošle godine je Vojvodina bila peta i takmičila se u Ligi konferencija, ove godine smo išli u Ligu Evrope i pokazali da možemo da se nosimo i zato treba da nastavimo dalje. Iskustvo u ovim utakmicama, bilo da ja budem na ovom mestu. Spreman sam da ostanem ovde pet godina, srećan sam u Vojvodini, ali želim da budem ovde zbog svog rada. Emotivno sam vezan za igrače i klub i nastavljam svoj posao, a da li klub razmišlja, imamo odličnu komunikaciju i sve je na visokom nivou u svakom smislu", objasnio je Bandović.
 
Poručio je i da se ekipa od sutra sprema za duel sa Radničkim 1923.
 
"Moramo da idemo dalje. Jeste teško, ali moramo da budemo jaki, da imamo karakter, ko što smo i danas pokazali. Spremamo se za sledeću utakmica, nema odustajanja"; zaključio je Bandović.
  • Hahahaaaa

    18.08.2024 12:50
    Po 10-ti put
    I po 11-ti put ću ponoviti, za Bananovića, kao i za njegovog prethodnika i prethodnikovog prethodnika-ODLAZITE "stručnjaci", vi koji Vošu nemate ni u srcu ni u duši, niti ste Novosađani niti Vojvođani, već vam je samo novac u glavi bitan i puni džepovi! Otpustiti afričko-aziske-američko-tunguske...igrače. Okrenuti se sopstvenoj školi fudbala i domaćim igračima.Ukinuti takozvane"navijače"i njihove huliganske grupe. Omogućiti da čovek sa decom dođe na stadion i oseća se bezbedno, kao u bioskopu ili u pozorištu. Dok su propali bizmismeni, kriminalci, mafija i političari(svi koji loptu nisu profi šutali), tu u Voši nema šanse da kročim na stadion (na kojem sam 12 godina skoro svaku utakmicu gledao-od 1977-1990.god), a kasnije kad stignem. Ova današnja Voša je veliko sranje! Boriće se za opstanak u ovoj jadnoj ligi.
  • Pera

    18.08.2024 11:25
    Razlaz
    Ovom covek nije dobro
    Ne zna sta Pri
    Odlazi iz Vose zajedno sa onima koje su te podtavili
  • Vlado

    17.08.2024 09:48
    Ovaj Bandović koristi Piksijeve fazone

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Vojvodina izgubila od Napretka

Fudbaleri Vojvodine izgubili su večeras na "TSC areni" od ekipe Napretka rezultatom 1:2 u šestom kolu Mocart Bet Superlige Srbije.