Ne stišava se bura zbog utakmice na Satelitu: Oglasio se trener RFK Novi Sad Darko Tešović

Bura zbog navodnog pokušaja nameštanja utakmice između Mladosti sa Satelita i RFK Novi Sad se ne stišava, a sada se oglasio i trener "kanarinaca" Darko Tešović.
Ne stišava se bura zbog utakmice na Satelitu: Oglasio se trener RFK Novi Sad Darko Tešović
Foto: Screenshot (YouTube/MerkurXtip)
Fudbalski savez Srbije je završio postupak pred oficirom za integritet u ovom slučaju i sada se očekuje odluka Disciplinske komisije, a očekuju su drakonske kazne. 
 
Tešović je u saopštenju koje je upućene na adrese medija naveo da se odazvao na poziv oficira za integritet FSS i dao izjavu u svojstvu svedoka.
Po njegovim rečima, nije se oglašavao ovim povodom, ne želeći da utiče na tok procesa, ali ističe da pojedinci, pa čak i učesnici u procesu, gotovo svakodnevno izlaze u medije "sa dezinformacijama i lažima", kaljajući mu ugled. 
 
"Svako ko je poslušao sporni snimak, a sporan je prvo njegov nastanak, zatim i sam sadržaj koji je dobrim delom montiran i tako pušten u javnost, a kako bi se stekao utisak nekakvog pokušaja nameštanja utakmice, jasno je mogao čuti da Darko Tešović ni u kom momentu i trenutku nije učestvovao u ovom delu, ne samo u ovoj utakmici, nego nikada u svojoj dugoj igračkoj i trenerskoj karijeri", dodaje se u saopštenju.
On smatra da se protiv njega vodi hajka koju predvode predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Mirko Polodica, bivši fudbaler Novog Sada Zoran Rakić i bivši trener "kanarinaca" Vidak Bratić.
 
"Ja ih sada, ovim putem, javno pozivam da se suočimo u bilo kom trenutku i na bilo kojoj televiziji. Da sve ono što su danima govorili i pisali kažu meni u lice, a isto tako da i meni ostave prostora za nekoliko pitanja svakom od njih. Pa neka onda javnost sudi ko je lopov i prevarant. Očekivao sam određenu reakciju i podršku kolega trenera, za početak onih koji me poznaju i kao čoveka i kao trenera, jer oni najbolje znaju koliki je ovo nesportski potez snimanja u svlačionici, svetom mestu za trenere i igrače. I njima ovo može da se desi, a mislim da to niko ne želi i ne zaslužuje", dodaje Tešović.
 
Trener novosadskog tima dodaje i da podržava svaku osudu nečasnih radnji, kao i njihovo istraživanje i procesuiranje.
 
"Drago mi je i da je FSS odreagovao, pa čak i na ovu dojavu, ma koliko se ona temeljila na lažima. Želim da verujem da će i mnoge druge nečasne radnje, dokazane i svima poznate, u našem fudbalu biti procesuirane. Spreman sam dati veliki doprinos u toj borbi za častan i pošten fudbal u Srbiji. Neću vam dozvoliti da ukaljate moje ime, koje je umnogome veće od vašeg, jer je ispisano teškim i poštenim radom", zaključuje se u saopštenju.
 
Podsetimo, afera sa nameštanjem utakmice prošlosezonskog plej-auta između Mladosti i Novog Sada, koja se završila 2:0 u korist tima sa Detelinari, traje više od mesec dana. Najpre je Sport klub objavio transkript razgovora iz svlačionice, da bi potom bio objavljen i snimak, a u javnosti je govorio Zoran Rakić.
Mladost je poslednjem kolu prošle sezone nastojala da se izbori za opstanak u Prvoj ligi Srbije. 
 
Prema optužbama, od igrača se na poluvremenu prime dva gola, kako bi se obezbedio opstanak Mladost u Prvoj ligi. Igrači su to odbili.
 
Meč je završen u korist Novog Sada, koji je ispao iz lige, dok je Mladost, zahvaljujući drugim utakmicama u poslednjem kolu, uspela da ostane u drugom rangu domaćeg fudbala.
  • ADVOKAT

    30.09.2024 17:44
    ZKP
    Kao prvo cl 208 b Krivicnog zakonika je kaznjiv i pokusaj "namestanja" tj dogovaranja ishoda takmicenja,to recimo niko od medija nije spominjao, a tuzilastvo mora da zna da je i to krivicno delo. Kao drugo sve da je i snimak nezakonit a nije...pa kazi jesi ti izgovarao te reci i onaj gospodin drugi koje su na snimku ili osporavas i da je snimak montiran?
  • GradjanIN

    30.09.2024 17:38
    Sve
    poštenjačina do poštenjačine. Svakom od njih je namešteno zato što su svi ljubomorni na njihovo poštenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voši bod protiv Radničkog

Fudbaleri Vojvodine remizirali su na "Karađorđu" sa ekipom Radničkog rezultatom 3:3 u 10. kolu Super lige Srbije.