Lalatović o povratku u Vojvodinu: Nisam ni pročitao ugovor, sanjam titulu sa Vošom

Nenad Lalatović zvanično je predstavljen kao novi šef stručnog štaba FK Vojvodina.
Lalatović o povratku u Vojvodinu: Nisam ni pročitao ugovor, sanjam titulu sa Vošom
Foto: FK Vojvodina
Lalatović je ovo treći "mandat" u Vojvodini i već je u istoriji upisan kao trener koji je ostvario najviše pobeda sa novosadskim timom. Sada će juriti neke nove rekorde.
 
Lalat nije krio da želi da se vrati u Vojvodini, o čemu je i govorio u intervjuu samo nekoliko dana pre povratka u novosadski klub.
Na početku predstavljanja rekao je da mu je, otkad je otišao iz Vojvodine, najveća želja bila da se vrati. Po njegovim rečima, osetio je da pripada Vojvodini.
 
Ovo i ne čudi mnogo imajući u vidu to da Lalatoviću nije išlo najbolje od odlaska iz novosadskog kluba. Dobio je prvi inostrani angažman, promenio je osam kluba, a ni u jednom tim nije vodio više od 20 mečeva. 
 
"Čekao sam povratak kući, vratio sam se i trenutno nema srećnijeg čoveka od mene", kaže Lalatović.
Dodaje da mu je velika želja da u ovom trenutku budu drugi na tabeli, da se osvoji trofej, a da u narednim godinama pokuša Novom Sadu da donese ono što se sanja već 35 godina - titulu državnog prvaka.
 
"Mislim da sam jedini trener koji je došao ovde, a da nisam pročitao ugovor. To govori i o predsedniku kluba i koliko im verujem. Rekao sam im da ne želim da pročitam, potpisao sam ga žmureći i mislim da to niko nikada nije uradio na takav način. Želim i da pozdravim naše navijače i da ih pozovem da u što većem broju budu uz nas na Ubu, a onda protiv OFK Beograda očekujem pun stadion", navodi Lalatović.
 
Po njegovim rečima, sa predsednikom Vojvodine Dragoljubom Zbiljić se veoma brzo dogovorio o svom novom angažmanu u Novom Sadu. Sada kaže i da, za razliku od svog drugog mandata, neće govoriti o stvarima unutar kluba. 
 
On se i izvinio za neke ranije izjave, poručujući da je tada bio mlađi i da mu je jezik bio brži od pameti. Podsetimo, Lalatović je vodio Vojvodinu pre samo tri godine i tada je imao 43 godine. 
 
Lalatović smatra da je tim koji Vojvodina ima trenutno šampionski. 
 
"Ako nemamo rezultate sa ovakvim timom, ja ću biti krivac. Ja sam svaku utakmicu gledao, znam kvalitet i od danas ja preuzimam svu odgovornost. Ne volim alibi da kažem da nisam pravio tim, ovo je kao da sam ga ja pravio. Apsolutno sam prezadovoljan potencijalom kvalitetom i bonus igračima. Možda ćemo na zimu dovesti još dva igrača, možda još jedan bonus, ali generalno sam prezadovoljan", poručuje novi šef struke novosadskih crveno-belih.
On je naglasio da će Vojvodina sa njim uvek ići na pobedu, ali da je u ovom momentu nerealno obećavati borbu za prvo mesto.
 
"Ne zanima me ko se kako zove, da igramo i protiv Real Madrida, igraćemo na pobedu. Tako će biti i protiv Zvezde na 'Marakani'. Navijači moraju da očekuju da protiv svakog rivala ide na pobedu, dokle god sam ja trener. Predsednik i ja smo ambiciozni. Kada sam odlazio, osvojio sam Kup Srbije. Ja mogu sada ovako da kažem, dao bih pet godina svog života da osvojim titulu sa Vojvodinom. Ove sekunde. To je moja najveća želja, a ako bih birao sa kojim klubom, to bi bila Vojvodina. Kada radite sa ovakvim predsednikom, onda verujemo da ćemo doći do tog cilja. Sada nam je realan cilj drugo mesto i bilo bi neprimereno da kažemo da napadamo titulu", zaključuje Lalatović.
  • EvoOvako

    09.10.2024 17:07
    Lalat je trenersku karijeru
    Započeo 2011-e. Za 13 sezona je promenio 20 klubova i nigde nikakav trag ostavio nije, što nije ni čudo, jer se za dva, tri meseca u klubu ne može se ništa učiniti. Pretpostavljam da, bez obzira, da li će pročitati ugovor ili neće.
  • U

    09.10.2024 16:49
    Sredina tabele
    Realno, u ovako slaboj ligi, Vojvodini je sa ovakvim timom mesto u sredini tabele.
  • Parizer republika

    09.10.2024 16:12
    Dolazak
    Mozda previse tempreramentan, ali odlicno poznaje ovu ligu...Tako da pozdravljam dolazak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport