Preokret Vojvodine protiv OFK Beograda

Fudbaleri Vojvodine savladali su OFK Beograd rezultatom 2:1 na stadionu "Karađorđe" u 13. kolu Super lige Srbije.
Preokret Vojvodine protiv OFK Beograda
Foto: FK Vojvodina
Strelci za Vojvodinu bili su Njegoš Petrović u 19. i Andrija Radulović u 87. minutu sa penala.
 
Već posle tridesetak sekundi utakmice, Vojvodina je bila u zaostatku pošto je odbrana bila neodlučna na prvoj stativi prilikom centaršuta, a to je iskoristio najbolji strelac rivala Vlajter koji matira Gočmanca. Tako je tim Nenada Lalatovića bio prinuđen da praktično iz svlačionice juri zaostatak i bez kalkulacija krene po pogodak.
 
Brlo brzo je Njegoš Petrović testirao Popovića na golu beogradskog tima, ali udarac nije bio dovoljno precizan. U 15. minutu je Vojvodina mogla do izjednačenja posle pokušaja Kokanovića, međutim ovog puta je stativa bila saveznik OFK Beograda čiji su igrači potom pokrenuli kontranapad, ali je Seid Korać izvanrednim startom sprečio da Mituljikić stvori probleme Gočmancu.
Koraću je start mnogo značio što pokazuje gest ka navijačima koji su mu uzvratili. To je apsolutno uticalo da se energija podigne i na tribinama, a i na samom terenu i ubrzo je rezultiralo poravnanjem rezultata. Kejleb Seri je na sebi svojstven način prošao, ovog puta po sredini, poslao odličan pas ka Njegošu Petroviću čija je završnica bila savršena za izjednačenje u 19. minutu. 
 
Nije mnogo nedostajalo da pet minuta kasnije Crnomarković posle kornera preokrene rezultat. Lopta je završila tik iznad prečke.
 
Još jednom je Voša bila vrlo blizu gola, ali je Popović paradom sprečio slavlje Kokanovića i domaćih igrača. Vojvodina je imala inicijativu, ali to nije donelo željeno vođstvo ekipi Nenada Lalatovića.
Na prvi naredni pokušaj na utakmici čekalo se do 58. minuta kada je Kokanović poslao loptu pored gola. Nakon 64. minuta igre, OFK Beograd je ostao sa igračem manje pošto je drugi žuti karton dobio Edmund Ado, ovog puta posle starta nad Medojevićem.
 
Tri minuta posle toga, Voša je imala još jednu pogodnu situaciju. Ovog puta, neprecizan je bio Bamidele. To kao da je bio nagoveštaj još bolje prilike kada je Petrović odličnim udarcem umalo postigao evrogol, ali još jednom je Popović bio sjajan.
 
S obzirom na to da je brojčano stanje bilo u korist Vojvodine, pritisak prema golu rivala je bio još izraženiji. U 83. minutu je Bamidele imao vrhunsku priliku glavom posle centaršuta, međutim ponovo odlična reakcija Popovića. 
 
Samo nekoliko trenutaka kasnije, posle VAR provere, sudija Pavle Ilić je pokazao na belu tačku u korist Voše. Bilo je to povlačenje Radulovića od strane Anana i upravo je odgovornost preuzeo Radulović. Krilni napadač je pogodio za preokret i rezultat 2:1 iako je Popović pogodio stranu.
 
To je bio i konačan rezultat čime Vojvodina dolazi do 19. boda u Super ligi Srbije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Lalatović: Sami sebi smo dali gol

Trener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je, nakon remija sa Jedinstvom na Ubu, da je ekipa u poslednjih 20 minuta igrala onako kako on želi.