Reakcije na povlačenje reda vožnje GSP-a: Isticanje zasluga i poruka o zajedništvu

Odluka gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića da se povuče red vožnje JGSP "Novi Sad", koji je važio od 1. aprila, izazvala je i reakcije pojedinih političkih opcija u gradu.
Reakcije na povlačenje reda vožnje GSP-a: Isticanje zasluga i poruka o zajedništvu
Foto: 021.rs

Gradonačelnik je izdao hitan nalog rukovodstvu GSP-a da zimski red vožnje bude aktuelan sve do leta. 

Razlog za to je nezadovoljstvo građana uvođenjem novog reda vožnje, koji je podrazumevao izbacivanje većeg broja polazaka na gradskim linijama, što je pokazala analiza portala 021.rs.

Pojedine opcije koje su se oglasile povodom odluke gradonačelnika pripisale su, između ostalog, i sebi zasluge za vraćanje starog reda vožnja.
 
U Zajedno za Novi Sad kažu da su uz inicijativu koju su pokrenuli, i ogroman broj pritužbi građana, "uspeli da se izbore da nam se ukinuti polasci vrate".
 
"Ovakva odluka govori da solidarnost između građana i političkih organizacija može da rezultira pobedom. Ne smemo da dopuštamo da nam se uništava kvalitet života zarad profita pojedinaca na vlasti i privatnih kompanija. Sada nam ostaje da izvršimo totalnu reorganizaciju javnog prevoza, da povećamo frekventnost, unapredimo kvalitet i učinimo ga besplatnim za sve građane i građanke ovog grada", obećavaju iz Zajedno.
 
Vrlo kratku poruku za Novosađane imao je i Gradski odbor Dosta je bilo:
 
"Jedino od čega režim zazire je zajednička borba za jedan cilj", objavili su na društvenim mrežama uz vest o vraćanju starog reda vožnje.
U Građanskom pokretu Bravo kažu da je njihov pritisak, zajedno sa pritiskom građana, urodio plodom.
 
"Nakon 12 dana, gradonačelnik Đurić priznao je da je smanjenje broja vozila od 1. aprila bila greška i da se građani, zajedno sa nama, bune s razlogom. Da podsetimo, mi smo razgovarali sa građanima i tražili sastanak sa direktorom JGSP-a, na šta smo dobili odgovor od direktora kako je sve u redu i kako nema nikakvih problema. Kao što je gradonačelnik istakao, oni koji su doneli odluku o smanjenju broja vozila očigledno se ne voze gradskim prevozom", navode u GP Bravo.
 
Najbitnija je poruka građanima da stvari mogu biti drugačije i da su, ukoliko se deluje odlučno i zajedno, promene moguće, dodaju u ovom pokretu.
 
"Ukoliko želimo da Novi Sad zaista bude grad za primer, onda JGSP ne mogu da vode, i o redu vožnje da odlučuju, ljudi koji isti taj gradski prevoz ne koriste. Problemi u JGSP-u su mnogobrojni, od kvaliteta autobusa, do visina plata i broja vozača. Mi ćemo nastaviti da se bavimo gradskim prevozom i da zajedno sa građanima vršimo pritisak i radimo na tome da gradski prevoz u Novom Sadu bude po meri svakog čoveka", zaključuju u Bravo.
  • Jelena

    13.04.2023 08:49
    predlog
    Čujem da su dva razloga ovih izmena. Prvi je da nemamo dovoljno autobusa i drugi da nemamo vozača jer su kao i mnogi otišli u pečalbu.
    Predlažem da Željko Mitrović ustupi dronovo za prevoz putnika a da upravljaju specijalci jer ih ima a šta će ih toliko specijalnih zadataka nema.
  • savche

    13.04.2023 08:09
    Lopovima ne veruj
    Pre opšte radosti svih pobunjenika i zasluženika, da obavestim zaboravan narod:
    Sve je u režiji sns sekte, bez obzira koja je firma ili "opoziciona" stranka. Tek kada zaista vrate vozni red i ispune ostala obećanja, slavićemo ovu prvu malu pobedu zajedno!
  • Miki

    13.04.2023 06:54
    U tom GSP-u ima oko 500 neradnika a ostali rade da zarade plate tim neradnicima koje su skoro tri puta vece od njihove,tako da jedna privatizacija ili nesto slicno resava stvar!!!!Direktor GSP-a da dolazi autobusom na posao i to da mu pise u ugovoru o radu pa da se malo oseti narod,a ne ovako da ako kojim slucajem zivis u Kacu,Budisavi ili Kovilju vikendom skoro i da nema autobusa i jos redovno salju drndave i stare autobuse..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti