Poljoprivrednici i danas protestuju u Novom Sadu: Najavljena vožnja i blokade

Poljoprivrednici koji se nalaze u Novom Sadu najavili su da će danas, 17. maja organizovati protestnu vožnju do Banovine, a posle podne se očekuju i blokade raskrsnica.
Poljoprivrednici i danas protestuju u Novom Sadu: Najavljena vožnja i blokade
Foto: 021.rs
Kako je za 021.rs rekao Goran Filipović, očekuje se da će u Novi Sad doći i oko 30 traktora iz Sivca.
Svi zajedno će oko 10 časova krenuti u protestnu vožnju od Novosadskog sajma do Kompleksa Banovine, a zauzeće dve trake.
"Zastoj saobraćaja će biti samo dok se mi budemo kretali do Banovine i nazad. Nećemo blokirati ništa, samo ćemo ispred pokrajinske vlade biti parkirani", naveo je on.
 
Filipović objašnjava da će biti parkirani ispred Banovine do 13 časova, kada će se vratiti nazad kod Master centra. Kako je objasnio, nakon što prođe špic blokiraće saobraćaj od 17 do 18 časova, kada će zatvoriti Bulevar oslobođenja i raskrsnicu sa Bulevarom kralja Petra i još jednom ulicom za koju se još nisu odlučili.
 
I drugi poljoprivrednici širom Srbije i Vojvodine će blokirati puteve u Subotici, Požarevcu, Pančevu, Bogatiću. Zna se i da će magistralni put Zrenjanin - Novi Sad biti blokiran.
 
Poljoprivrednici traže:
 
- da zagarantovana cena mleka bude 78 dinara + PDV; 
 
- da subvencije po hektaru budu 300 evra; 
 
- da premija za mleko bude 20 dinara, a referentna cena ratarskih kultura bude izjednačena sa berzama u Parizu i Budimpešti;
 
- da budu uvedeni prelevmani na sve države EU i CEFTA sporazuma na sve mlečne proizvode; 
 
- da dizel za obradive površine bez akciza sa PDV-om bude 100 litara po hektaru za ratarske kulture i 300 litara po hektaru za povrtarske i voćarske kulture; 
 
- da regres za mlečne krave bude 40.000 dinara 
 
- i da bude ukinuto plaćanje naknade za odvodnjavanje i prebačeno na lokalne samouprave.
  • aleksandar

    17.05.2023 12:31
    @saša
    dragi saša i sam znaš da sam upravu , cinici i licemeri nisu prava reč za mene ,već surovo tačan !
  • aleksandar

    17.05.2023 11:37
    @marko
    marko , pa ti baš sve naopako , probaj sa školom da završiš možda se prosvetliš i nešto spoznaš -skontaš !
  • aleksandar

    17.05.2023 11:36
    kao
    što sam i mislio , hejteri nikad nemaju odgovor samo nastavak laži i mržnje , ni bih im bio u koži tako su nesretni !Srbija grabi napred ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti