Opozicija pita Đurića: Zašto javnost nije pozvana na sastanak o bezbednosti u novosadskim školama?

Gradski odbor stranke Zajedno reagovao je na sastanak gradskih vlasti sa predstavnicima novosadske policije povodom bezbednosti u školama, tvrdeći da je netransparentan.
Opozicija pita Đurića: Zašto javnost nije pozvana na sastanak o bezbednosti u novosadskim školama?
Foto: 021.rs

Kako navode u saopštenju, "nekoliko naprednjaka i nekoliko policajaca selo je i pričalo o nečemu što se svih nas tiče, samo ne znamo o kojim pitanjima i sa kojim zaključcima".

"Postavljamo pitanja: zbog čega druge institucije, ustanove i šira javnost nisu uključeni u ove razgovore? Gde su predstavnici škola, za početak? Gde su strukovne organizacije od značaja na različitim poljima bezbednosti, gde su psiholozi, pedagozi, sociolozi? Gde su druge političke stranke, koje već mesecima iznose različite predloge i ukazuju na probleme? Gde je transparentan policijski izveštaj o stanju bezbednosti u našem gradu", kaže Zajedno za Novi Sad. 

Ističu da građanima ne treba zatvoreni stranački sastanak, već opšta javna rasprava koja je morala trajati mesecima i u okviru koje bi se detaljno i stručno sagledao čitav niz bezbednosnih problema. 
 
"Odbijamo vaše simuliranje rada, simuliranje normalnosti. Deca nam kreću u škole potpuno nenormalnih i nebezbednih uslova, dok su zaposlenima vezane ruke. Ne igrajte se sa životima naše dece i naših ljudi", zaključuju. 
 
Iz kog razloga je sastanak bio zatvoren za javnost, pitao je i Miran Pogačar iz Građanskog pokreta Bravo.
 
"Upravo neinformisanjem i skrivanjem sadržaja ovakvih sastanaka i analiza dodatno se dovodi u pitanje bezbednost dece u školama i nastavnika, kao i rad nadležnih službi. Stoga pozivam gradonačelnika da objavi informacije i time upozna javnost i roditelje da li njihova deca trebaju da dolaze sa pancirom u školu ili ne", naveo je. 

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je obaveštenje o ovom sastanku objavio na svom Instagram nalogu, navodeći da su analizirani svi bezbedonsoni aspekti u školama, kao i da će Grad učiniti sve da početak školske godine bude siguran za sve đake.

  • PaorNS

    30.08.2023 12:47
    Eh
    Građani biraju odbornike da ih zastupaju u Skupštini grada Novog Sada!
    Šta vam je ta "javnost" (neki dodatni "odbornici" opozicije?)?
    Svi koje je interesovao Novi Sad izabrali su ljude svojim glasovima da ih zastupaju, nema neke treće javnosti sem građana Novog Sada.
    Ako opozicija ne zna da artikuliše svoje stavove, to je njihov problem, a ne vladajuće većine (koja uzgred, zastupa najveći deo novosadske javnosti, odnosno građana).
  • @Dr patak

    29.08.2023 15:21
    "...ja 38g tu radim.i podržavam sve sto ce dovesti za bolju bezbednost.a ti jarane ne pljuj na sve oko sebe.ljeci se zuti nesretnice"

    Pa što ne odeš da podučavaš kod svoje kuće?
    Rat je odavno prošao, "jarane", nema više razloga da budeš migrant. Ionako mrziš Vojvodinu, šta čJekaš?
  • Џо Цигановић

    29.08.2023 15:03
    Чим се деси поново окривићемо дунавског патка пошто у овој земљи још ни један министар није био одговоран низашта

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti