Izgradnja vidikovca sa vinskim lagumom i krstom u Irigu uskoro: Za dokumentaciju više od 10 miliona

Opština Irig ima u planu da izgradi vidikovac sa vinskim lagumom u ovom mestu, a za izradu projektno-tehničke dokumentacije izdvojila je oko 10,8 miliona dinara sa obračunatim porezima.
Izgradnja vidikovca sa vinskim lagumom i krstom u Irigu uskoro: Za dokumentaciju više od 10 miliona
Foto: 021.rs (ilustracija)
Ovaj vidikovac nalazi se na uzvišenju pored puta Irig - Krušedol i pruža najbolji panoramski pogled na ovo naselje.
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.
Uz to, planira se i postavljanje krsta "kao simbola istorijske duhovnosti Fruške gore i zaštitnika vinske prestonice".
"Forma i materijal krsta treba za uzor da imaju postojeće tradicionalne krstove na javnim površinama u Sremu, sa ikonom Svetog Trifuna čuvara i zaštitnika vinara i vinogradara", navodi se u tenderskoj dokumentaciji.
 
Projektant bi trebalo da predvidi i prateće sadržaje vidikovca i infrastrukturu, kao što su parking, pristupne staze, javni dvogled, veliki ram za slikanje, info tablu, javno osvetljenje, mobilijar i ostalo.
U sklopu kompleksa treba predvideti formiranje vinskog laguma turističko-ugostiteljskog karaktera i baštom sa pogledom na budući vinski park koji će se formirati na padini ispod.
 
Rok za izradu dokumentacije ne treba da bude duži od 80 kalendarskih dana od dana potpisivanja ugovora.
 
Projektant ovog posla biće poznat posle 8. decembra, do kada je rok za podnošenje ponuda opštinskoj upravi.
 
Podsetimo, predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović je tokom prve Fruškogorske vinske šetnje - "Fruška Walk & Wine 2023" krajem avgusta ove godine istakao da će Irig nakon završetka Fruškogorskog koridora biti "idealno mesto za vinski turizam, koji će se razvijati na zdrav, ekološki način".
Predsednik Opštine Irig Tihomir Stojaković rekao je tada da je Irig sedamdesetih i osamdestih godina bio vinska prestonica, te da lokalna samouprava uz podršku predsednika Republike i Pokrajinske vlade čini sve da Irig ponovo bude centar vinskog turizma ne samo na Fruškoj gori.
  • Пантаамон

    21.02.2024 16:21
    Без крста молим
    Нетребају нам никакве крстаће. Сахранили сте нас доста
  • Banderaš

    30.11.2023 10:46
    @milenko
    @milenko
    Podržavam Milenkov predlog, bar po 7-8 krstaca na svakoj raskrsnici. Minimum!!
    Takodje mogli bi da proteramo doktore, hirurge, profesore,naučnike a popovima da damo plate od po minimum 5000 evra, po 2 bmw, vilu u vlasnistvo i imunitet da mogu da rade šta god im padne na pamet.
  • Aleksej

    30.11.2023 07:12
    Xexe
    Amin!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti