Ujedinjena opozicija o planu za Novi Sad: Vratićemo pristojnost u grad, oni su doneli bes i agresiju

Koalicija 12 opozicionih stranaka i pokreta koji nastupaju na listi "Udruženi za slobodan Novi Sad" danas je na prvom predizbornom skupu u centru grada pozvala građane da izađu na izbore.
Ujedinjena opozicija o planu za Novi Sad: Vratićemo pristojnost u grad, oni su doneli bes i agresiju
Foto: 021.rs
Pozvala ih je i da uklone vlast koju prethodnih 12 godina "karakterišu samopromocija i besomučno betoniranje".
 
Prvi na listi, predsednik novosadskog odbora Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Tubić, između ostalog, poručio je da će nova vlast usvojiti novi Generalni urbanistički plan, kao i da će umesto "Novog Sada na vodi" biti izgrađen centralni park sa marinom.
"Sve opozicione stranke udružile su se u jednu kolonu, u kolonu slobode, kolonu bez straha, pobedničku kolonu, i levi i desni i monarhisti i komunisti", poručio je Tubić.
 
Veljko Krstonošić iz Demokratske stranke naveo je da je zdravlje prioritet broj jedan, zbog čega će ta lista raditi na tome da Novi Sad konačno dobije Gradsku bolnicu, kao i da će se boriti za to da "decu više ne lečimo SMS-ovima".
"Lokalna vlast ima samo jedan zadatak - da poboljša kvalitet života u gradu, a već 12 godina smo svedoci da ova vlast radi suprotno interesima grada Novog Sada i njegovih građana. Ni u jednom segmentu ona nije položila ispit", poručio je Krstonošić.
 
 
Jedan od nosilaca liste, predsednik novosadskog odbora Stranke slobode i pravde Vladimir Vrsajkov, podsetio je da je u aprilu cela Srbija čula za njega kada je pretučen tokom stranačke akcije u Kaću, kada su "batinaši iz SNS pokazali kako izgleda izborna kampanja u njihovoj izvedbi".
 
"Mi smo za povratak kulture dijaloga i za pristojnost u Novom Sadu, za lečenje agresije i besa koje su ti ljudi doneli u naš grad. Mi smo za slobodu Novog Sada", zaključio je Vrsajkov.
 
Građanima su se obratili i brojni kandidati za odbornike drugih članica koalicije i tom prilikom izneli planove za postizborni period, između ostalog, ideje za rešavanje saobraćajnih i infrastrukturnih problema, kao i planove za zdravstvo, kulturu, socijalna i brojna druga pitanja.
Koaliciju "Udruženi za slobodan Novi Sad" čine Koalicija NADA, sve stranke bivše koalicije "Srbije protiv nasilja", Građanski pokret Bravo i Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani.
 
Na izborima su pod rednim brojem 11.
  • Bojan

    17.05.2024 16:59
    Za koga glasam?
    Ako glasam za ovu koaliciju, za koga sam glasao? Za cetnike i srpsku Atinu ili pak za autonomase i glavni grad Vojvodine? Za Jelica koji je pokrao Toplanu ili Boru Novakovica i njegov bul. Evrope? Malo me zbunjuju, ipak mislim da nisu oni opizicija... razmislite dobro, ekipa je ista... do juce koalicija... al sa Sns...
  • Marko

    17.05.2024 15:03
    Evo dolaze Šešeljevi radikali u vlast pa eto ako vam odgovaraju radikali nemojte glasati
  • Јова А

    17.05.2024 14:57
    Јова А
    Од промена нема ништа и незалуђујте се више тиме! Одлично је овде написао један коментатор:свако гласа по интересу и користи. Више је ових првих јер ја нисам продуктиван одавно и ништа ми незначе неке промене и нова лица. Довољно да имам хране лекова свој дом и шта друго у 74 год? Ми смо 2000 дали све од себе за промене и шта смо добили ништа беду капитализам и нове лопове! Сада ови краду и тако до самог краја јер лоповлук у Срба је немогуће истребити!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.