MUP nakon nereda u Novom Sadu: Sprečićemo svaki pokušaj narušavanja javnog reda i mira

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da u dosadašnjem toku izbora nije bilo ozbiljnijih incidenata osim napada na policiju i oštećenja javne imovine.
MUP nakon nereda u Novom Sadu: Sprečićemo svaki pokušaj narušavanja javnog reda i mira
Foto: 021.rs

MUP se oglasio nakon što je kod Novosadskog sajma, gde je bio smešten kol centar Srpske napredne stranke, došlo do sukoba predstavnika opozicije i policije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije podseća da je njegova ustavna i zakonska obaveza osiguranje javnog reda i mira, i bezbednosti građana i institucija. 

"U tom smislu, MUP reaguje na svaku podnetu prijavu. U dosadašnjem toku izbora nije bilo ozbiljnijih incidenata, osim napada na policiju i oštećenja imovine Sajma u Novom Sadu. MUP upozorava da će sprečiti, i u saradnji sa tužilaštvom sankcionisati svaki pokušaj narušavanja javnog reda i mira i ugrožavanja bezbednosti građana i institucija, uključujući i napad na policiju", saopštio je MUP.

  • Jogi Letač

    02.06.2024 22:22
    Da li se to odnosi i na akcije batinaša protiv opozicije u Kulpinu? Opština Bački Petrovac je u okviru PU Novi Sad.
  • Miloš iz Zemuna

    02.06.2024 22:10
    Biće novih spektakularnih mučenja i ubistava u zaštiti vlasti i sistema pod sloganom "pozlilo mu iznenada". Srblje to podržava već 35 godina.
  • Sanja

    02.06.2024 18:09
    Da se ne lazemo
    Manite mup on je odavno kao i sve drzavne institucije njhov da se ne lazemo..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".