Kreni-promeni: Ključni faktor izostanka promena u Novom Sadu je bojkot kampanja iz Beograda

Šef izborne kampanje Kreni-promeni u Novom Sadu Stevan Babić ocenjuje da je za manju izlaznost u Novom Sadu odgovorna i beogradska opozicija koja je pozivala na bojkot.
Kreni-promeni: Ključni faktor izostanka promena u Novom Sadu je bojkot kampanja iz Beograda
Foto: 021.rs

"Jedan od ključnih faktora zašto nije došlo do promene na ovim izborima jeste bojkot kampanja koja je dolazila iz Beograda i koja je imala uticaj i na Novi Sad. Nažalost, kolege, opozicioni lideri iz Beograda nisu imali dovoljno osećaja, da ako već ne podržavaju opozicione predstavnike u Novom Sadu, onda makar da ne smetaju", ističe on i dodaje da je taman taj procenat manje izlasnosti značajno uticao na konačne izborne rezultate. 

Šef izborne kampanje ove grupe građana zahvaljuje se građanima, aktivistima i kontrolorima.
 
"Kreni-promeni vodio je aktivnu terensku kampanju. Juče smo otkrili Sajam i izbornu krađu od strane SNS. Kreni-promeni u Novom Sadu ostvario je najznačajniji opozicioni rezultat od 2012. godine do danas, u procentu od 10 odsto. Nastavljamo borbu za promene u Novom Sadu, a i u Srbiji. Ovo je za nas jedan novi početak", naglašava Stevan Babić.
On dodaje da, ipak, nema razloga za slavlje, jer se nije došlo do željenih promena, ali da će se boriti za te promene, već narednih dana.
 
"Naši kontrolori u Novom Sadu su unosili primedbe na zapisnik, jedan deo kontrolora nije potpisivao zapisnike. Imamo brojne snimke i fotografije koje smo objavljivali, gde se vidi kupovina glasova, fotografisanje glasačkih listića, prosto jedna izborna krađa", naglašava on. 
 
Kandidat Kreni-promeni za gradonačelnika Novog Sada Danilo Babić, ističe da slika sa Novosadskog sajma najbolje ilustruje nedemokratičnost izbornog procesa. 
 
"Bez obzira na to, mi se boriti moramo, mi borbu nastavljamo. Mi smo sad prvi put izašli na izbore, političkog iskustva nemamo, ali imamo veliku želju da dođe do promena, imamo i znanja za to", navodi Babić.

Podseća da će Kreni-promeni imati osam odbornika u Skupštini grada, te da će biti u poziciji da se još otvorenije i energičnije borimo za prava građana.

  • Дамир

    08.06.2024 20:09
    Тражили сте подршку а нисте ништа понудили.Килаво и без идеје! Нађите боље кандидате!
  • Mali Princ

    04.06.2024 08:23
    Bilo je i domicijalnih
    Ovom prilikom, moj komentar je samo na Savu i "Kreni-Promeni".
    Nije tačno da nije bilo novosađana. Bilo je naših sugrađana koje sam prepoznao na štandu u Dunavskoj ul. dok su skupljali potpise. Znači moglo se, ali neeee, centrala je odlučila. Pa šta je razlika u odnosu na vladajuću garnituru?
    Ali zato 110% podrške za dr Milića u Nišu. To je put da se menja vlast. Samo treba naći dobre ljude.
  • Lošmi

    04.06.2024 01:21
    Đurđevo
    Ovaj momak je bio poverenik Treće Srbije (deo Dveri koji je podržao Vučića), za Đurđevo. Horor

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".