VIDEO: Turbo kružni tok u Novom Sadu i posle godinu dana nekima pravi probleme

Prošlo je tačno godinu dana otkad je Novi Sad dobio svoj prvi kružni tok. Iako je većina savladala veštinu prolaska kroz njega, neki i dalje imaju problema.
Na društvenim mrežama pojavio se snimak vozača koji je pri ulasku u kružni tok reagovao potpuno nelogično. 
 
Umesto da ide udesno, vozač je odlučio da krene levo. 
Naredna scena dogodila bi se bilo gde bez obzira na tip kružnog toka - naleteo je na drugog vozača koji se kretao kako treba.
 
 
Na sreću, nije došlo do udesa, jer su se vozači na vreme zaustavili.
Turbo kružni tok u Novom Sadu je otvoren pre tačno godinu dana, 20. juna.
 
"Kružna raskrsnica na uglu Fruškogorske ulice i Bulevara cara Lazara od posebnog je značaja imajući u vidu intenzitet saobraćaja na ovoj lokaciji", naveo je tada gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.
 
Premda nije bilo mnogo problema nakon što je otvorena, ljudi su postavljali pitanja. Prvo su ukazali da se iz Fruškogorske ne može nazad u Fruškogorsku, a potom je deo kružnog toka potopljen posle superćelijske oluje.
 
Ipak, veći problem je taj što je na turbo kružnom toku oduzeta prednost biciklistima u odnosu na vozače automobila. 
Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije za 021.rs kažu da je biciklistički prelaz "znatno udaljen od centra raskrsnice, zbog bolje funkcionalnosti i kako bi se onemogućilo zadržavanje vozila u kružnom toku".
 
Dodaju da je projektant ove turbo kružne raskrsnice u kreiranju iste "primenio režim koji se inače koristi kada se ukrštaju dva puta".
  • Komšija

    21.06.2024 15:05
    Pedja L1
    Dostavljači na biciklima jesu bahati, ali ti si u jednom rečenici objasnio šta sve ludacima za volanom pada na pamet. “Nemojte proletati na tik upaljeno zeleno jer vam se tajming poklopio da mozete da projurite”, MOLIM?? Jesi li ti pijan?? Nažalost, znam zašto ti pada na pamet da deliš takve “savete” - zato što si jedan od onih divljaka koji se zaleti preko pešačkog u trenutku kad se pešacima pali zeleno jer si navikao da ćeš ih svojim nasilničkim ponašanjem dovoljno isprepadati da ti niko ne ometa prolaz. Međutim, računicu ti kvare biciklisti, pošto njih ne možeš ni da pretekneš ni da itako lako zaustaviš, pa onda ostaneš nasukan na pešačkom dok ti svi koji idu preko prelaza zasluženo psuju sve po spisku. Naravno da si samo umereno bahat i ograničen, ti bi posle par puta naučio lekciju, ali ektremni primerci poput tebe se još i bune zbog toga. Nije ni čudo što nisi u stanju da vidiš bicikliste na jednoj od najpreglednijih raskrsnica u gradu, mentalno ograničenim likovima poput tebe ne bi trebalo dozvoliti da upravljaju bilo kojim prevoznim sredstvom.
  • Boban

    20.06.2024 18:03
    Turbo
    To je neki naprednjak, oni tako žive.
  • Patak

    20.06.2024 17:25
    U rodnom kamenjaru...
    nema kružnog toka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti