Đurić o opoziciji: Vođenje grada je suviše ozbiljno da bi se odugovlačilo sa rezultatima

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić komentarisao je navode opozicije, koji su istakli da se protive da o novom zaduživanju grada odlučuju odbornici iz starog saziva.
Đurić o opoziciji: Vođenje grada je suviše ozbiljno da bi se odugovlačilo sa rezultatima
Foto: 021.rs
Koalicija "Udruženi za slobodan Novi Sad" održala je konferenciju za medije pred sednicu Skupštine grada izjavila da se o odluci o zaduživanju za 3,1 milijardu dinara trebalo sačekati do konstituisanja novog saziva.
Đurić je na navode opozicije istakao da se o ovoj odluci moglo razgovarati u novom sazivu Skupštine, da opozicija nije ponovo uložila prigovore na odluke Višeg suda u Novom Sadu.
 
"Opozicija koja je danas protestovala ima mogućnost da uđe u Skupštinu grada, ali su oni podneli više od 60 prigovora prvo Gradskoj izbornoj komisiji, pa žalbe Višem sudu i tako u krug, umesto da smo do sada formirali skupštinu. Grad ne može da stoji, ne može da čeka da se sa ovim delom završi i ne možemo da ugrozimo funkcionisanje grada", istakao je gradonačelnik.
 
Dodao je i da je moguće da će stari saziv Skupštine, dok ne dođe do formiranja novog, usvojiti i novi rebalans budžeta ukoliko se nastavi sa oduživanjem izbornog procesa.
 
"Vođenje grada je suviše ozbiljno da bi se bavili takvim stvarima u gradu u kom glasanje ni na jednom biračkom mestu nije ponovljeno. Mi imamo projekcije da će ćemo tek sredinom jula možda imati konačne rezultate izbora. Meni je to neozbiljno, a pobeda koalicije oko Srpske napredne stranke nije nikada bila ubedljivija", rekao je Đurić.
Istakao je i da mu ništa u izbornom procesu nije bilo sporno i da ne vidi u čemu je problem i zbog čega se ulaže toliko prigovora.
 
"Samo odugovlačimo nešto što je već poznato i ja se nadam da ćemo što pre konstituisati Skupštinu i izabrani novu izvršnu vlast. Na kraju, njihovi postupci govore sve o njima", rekao je gradonačelnik Novog Sada.
  • 543

    29.06.2024 09:05
    Boky
    Pitanje za " botove" a sta je bilo na sajmu? Kol centar koji je zvao glasace svojih stranaka da izadju na izbore,i prekrsen neki zakon? A ko je taj isti sajam razbijao i tukao,vredjao,pljuvao,pretio srpskoj omladini koja je radila u kol centru? Znate vi to dobro ali obraz nemate o casti,hrabrosti,postenju o tome sa vama nema govora,vi to neznate sta je.
  • Boky

    28.06.2024 17:54
    Ovom čoveku zaista nije stalo do toga šta misle gradjani. Za njega su namešteni izbori gotova stvar. Bežanije sa Sajma, nije bilo. Dakle, Koperfild...
  • Opozicionista

    28.06.2024 16:10
    Tako je Đuriću, pa nećemo se valjda držati zakona kao pijan plota!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti