Nove klime za KCV, Dečiju bolnicu i još dve ustanove: Nabavka usledila nakon brojnih žalbi

Pokrajinska vlada će obezbediti 71 klima uređaj za četiri zdravstvene ustanove u Vojvodini.
Nove klime za KCV, Dečiju bolnicu i još dve ustanove: Nabavka usledila nakon brojnih žalbi
Foto: 021.rs
Kako se navodi iz Pokrajinske vlade, 30 klima biće obezbeđeno za Klinički centar Vojvodine, 11 za Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, 20 za Opštu bolnicu u Vrbasu i deset za Dom zdravlja "Dr Đorđe Lazić" u Somboru.
 
Za potrebe Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin nabavljen je gasni hromatograf s masenim detektorom, u vrednosti od 12,6 miliona dinara.
Na sednici je donet i zaključak da se za potrebe Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u javnu svojinu pribave dva "Starling" hemodinamska monitora, koji rade na principu bioreaktance.
 
Aparati su nabavljeni u okviru međunarodnog projekta "Stratify HF", finansiranog od strane Evropske unije preko HORIZON programa.
Podsetimo, ovih dana mediji pišu o problemima sa klimatizacijom u različitim zdravstvenim ustanovama.
 
Pacijenti koji dolaze na preglede u Polikliniku KCV žalili su se na isključene klime, a za Dnevnik je u ovoj zdravstvenoj ustanovi rečeno da je uređaj u kvaru i da čekaju da stigne deo kako bi bio popravljen.
Roditeljski portal Bebac je ukazao da pojedina porodilišta nemaju klima uređaje pa trudnice, porodilje i bebe borave u nehumanim uslovima.
 
Isto tako, nedavno renovirani Dom zdravlja u Rači ima samo dva klima-uređaja, u tehničkim prostorijama, a direktor tvrdi da je to dovoljno.
  • Ana

    19.07.2024 08:11
    Skoro prosao vreli talas
    Isla sam nedavno da vadim krv u KCV. Cekaonica sva u staklu, pa jos juzna strana. Kod sestara radi klima, a ostali disu na skrge. Ko ne padne u nesvest zbof vadjenja krvi, definitivno pada od vrucine i sparine. Dosetiti se u sred jula da trebaju klime je genijalno. I to jos treba sednica P.vlade da se odluci.
  • Garruk

    17.07.2024 19:12
    Doktori na psihijatriji nemaju klime u kancelarijama, ljudi se tope. Na poliklinici je pakao.

    Zlatno doba doista
  • E pa

    17.07.2024 13:56
    E pa
    glasali ste sada se przite! Sta vise komentarisati zaista?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".