Novosađanima ne stižu računi za struju: U EPS-u objasnili šta se dešava

Novosađani se ovih dana žale da još uvek nisu dobili račune za struju za prethodni mesec, a uvid u isti nije moguć ni onlajn.
Novosađanima ne stižu računi za struju: U EPS-u objasnili šta se dešava
Foto: Pixabay
Novosađanin koji se obratio redakciji 021.rs kaže da su se brojila očitavala do 5. u mesecu, obračun do 10, a onda i se računi delili. 
 
"Junski račun je prvi u novom programu skupo plaćenom i kažu da je nemoguće tako brzo uraditi obračun pa do dana današnjeg računi nisu odštampani, a poštari će to raznositi još deset dana. Očekujem da će naš predsednik produžiti rok plaćanja", napisao je on.
Jedna Novosađanka se požalila i na to da nije mogla da dobije nikakve informacije u vezi sa računima. 
 
"Nema ih onlajn, ne stižu na kućni adresu... Ne možemo ni da uplatimo kao ranije bez pristiglog računa jer su promenili poziv na broj (ili šta su već menjali)", podsetila je ona.
Portal 021.rs, nakon brojnih komentara i primedbi, uputio je pitanja Elektroprivredi Srbije zbog čega još uvek nema računa za struju.
 
Iz EPS-a su za 021.rs odgovorili da je u toku "implementacija novog softvera za obračun električne energije za kupce sa područja Vojvodine".
 
Dodaju da je više od 70 odsto računa kreirano i da se oni "već nekoliko dana mogu preuzeti sa web i mobilne aplikacije 'Uvid u račun'".
"Takođe, dodatnih oko 20.000 kupaca, koji su se opredelili za elektronsku dostavu računa su junski račun već dobili na mejl. Očekujemo da će i preostalim kupcima račun biti dostupan već danas ili će ga dobiti na mejl", ističu iz EPS-a.
 
Što se tiče računa koji se dostavljaju putem pošte, navode da će oni biti dostavljeni "u narednih par dana".

Komentari 155

  • Dragan

    26.08.2024 14:15
    Nema...
    Nema ih ni na e-mailu ni na sajtu EPS-a - Uvid u račun. Znači nije istina da su ih podelili, a danas 26.08.
  • Mirkan

    22.08.2024 19:28
    Nema ni u avgustu
  • Pera

    02.08.2024 12:16
    U prošlom veku, stara brojila , manuelno očitavanje, računi uvek na vreme i bez greške.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".