FOTO Novosađani, gradi se prva rezidencijalna zgrada u centru grada: Zelena oaza i beg od buke

U samom srcu Novog Sada uskoro će se nalaziti savremena zgrada sa svim karakteristikama rezidencijalnog stanovanja, prvi ovakav objekat u centru grada.
Kompanija Erker Inženjering u ulicu Pap Pavla 10 donosi trospratnicu, sa dva nivoa suterena, prizemljem i potkrovljem. 
 
Ceo kompleks biće u znaku "zelenog koncepta stanovanja" sa brojnim biljkama, zelenim krovom, parkom sa klupama i igralištem.
Sam stambeno-poslovni objekat sastojaće se iz tri međusobno povezane lamele koje čine celinu sa ukupno 114 stanova, površine od 28 do 280 metara kvadratnih. U prizemlju zgrade planirano je pet lokala, ukupne površine 805 kvadrata.
 
Sutereni su namenjeni za parking prostor za stanare zgrade, sa ukupno 132 mesta za automobile i više od 150 mesta za bicikle. 
Samim tim što je parking u suterenu, a ne u prizemlju, ovaj deo kompleksa biće namenjen pešacima. U centralnom dvorištu nalaziće se zelena oaza površine 850 kvadrata, dok će se i u zadnjem delu objekta nalaziti igralište sa različitim sadržajima za zabavu i relaksaciju za sve uzraste.
 
Autori projekta, arhitekta Lazar Kuzmanov i saradnici, posebno su obratili pažnju na to da se zgrada uklopi i da ne naruši estetsku celinu ulice i jednog od najstarijih gradskih kvartova.
 
Kako se ističe, projektom uređenja unutrašnjeg dvorišta predviđeno je posebno mesto na kom će biti postavljena kamena klupa i podna obloga od žutih klinker pločica koje su se nalazile na ulazu u nekadašnju kuću Adolfa Handlera i njegove porodice, izgrađenu dvadesetih godina prošlog veka.
 
  
Foto: Erker Inženjering
 
Zeleni koncept stanovanja: "Mir i opuštanje"
 
Erker inženjering već deset godina radi na razvijanju inovativnih rešenja koja pripadaju "zelenom konceptu stanovanja".
 
Više od 1.700 kvadratnih metara predviđeno je za zelene površine, uključujući dva dvorišta, krovne terase i privatne bašte stanova u prizemlju.
 
Osim zelenih krovnih terasa i privatnih bašti uz stanove u prizemlju, ovaj objekat u Pap Pavla 10 od drugih zgrada izdvajaće i vertikalni vrt sa 26 stabla fotinije na privatnim balkonima koji su deo ulične fasade, a koje pružaju i prirodan hlad. 
 
Objekat ima energetski pasoš B razreda, što znači da zadovoljava visoke standarde energetske efikasnosti.
 
"Ovaj sertifikat garantuje da je vaš budući životni prostor ne samo ekonomičniji, već i zdraviji, komforniji, udobniji, trajniji i da ima veću tržišnu vrednost", navode iz Erker inženjeringa.
 
  
Foto: Erker Inženjering
 
Penthaus stanovi: Komfor života kao u kući
 
Jedinstven koncept penthaus stanova u objektu u Pap Pavla 10 omogućava da njegovi vlasnici imaju komfor i osećaj kao da žive u kući.
 
Svih 14 stanova su dupleksi na dva sprata, površine između 140 i 280 kvadrata. Po strukturi, reč je o petosobnim stanovima gde je na prvom spratu planiran prostor za stanovanje, dok se gornji nivo sastoji od dve celine - stambenog dela i otvorene krovne terase.
 
U pet stanova će biti postavljen bazen, dok će u devet biti integrisane đakuzi kade. Većina stanova je okrenuta ka dvorištu, dok je manji broj orijentisan ka Pap Pavla.
 
"Penthausi su savršen izbor za one koji traže luksuzan, ali i ekološki orijentisan način života. Uz vrhunski komfor i estetsku privlačnost, niz zelenih elemenata doprinosi očuvanju životne sredine i poboljšanju kvaliteta života stanara", navode investitori.
 
  
Foto: Erker Inženjering
 
Okosnica "zelenog koncepta stanovanja" jesu zeleni krovovi koji se nalaze u svakom penthaus stanu, zelena fasada u obliku vertikalnog vrta na balkonima, kao i zelena bašta u dvorištu objekta. Dodatno, posebnost čini i inovativan pristup sakupljanja kišnice u rezervoare i njeno korišćenje za zalivanje zelenih površina.
 
"Svi penthausi imaju zeleni krov koji je projektovan u kombinaciji zelenih površina (travnjak, žbunasto bilje i niža stabla) uz hidroizolaciju i automatski zalivni sistem (kap po kap i rasprskivači)", navodi investitor.
Arhitekta Lazar Kuzmanov ističe da će ova zgrada imati sve karakteristike modernog objekta predviđenog za stanovanje, a na lokaciji udaljenoj tek nekoliko stotina metara od centra Novog Sada.
 
"Objekat je koncipiran kao atrijumski, sa unutrašnjim blokovskim dvorištem punim zelenila i takvo će mesto predstavljati zonu okupljanja stanara i komšijskih susreta i druženja. Pošto je na objektu predviđen drvored, kao i zelene krovne terase, možemo slobodno reći da će ovaj objekat u centru grada živeti u sadejstvu sa prirodom. Ovo će biti još jedan naš zajednički doprinos zelenoj arhitekturi grada i humanom načinu stanovanja", navodi on.
 
Za sve dodatne informacije možete pozvati na brojeve telefona 021/654-63-39 i 021/547-635 ili na mejl kancelarija@erker-inzenjering.com. Detalje o ovoj zgradi i stanovim pogledajte na OVOM LINKU.
 
Kompanija Erker Inženjering posluje od 1995. godine sa misijom da obezbedi investiranje i gradnju stambenog i poslovnog prostora vrhunskog kvaliteta. Do sada je izgrađeno više od 20 objekata sa više od 100.000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti