Dina Vučinić nova predsednica Skupštine Novog Sada

Dina Vučinić iz Srpske napredne stranke izabrana je za predsednicu Skupštine Novog Sada.
Dina Vučinić nova predsednica Skupštine Novog Sada
Foto: 021.rs
U toku je konstitutivna sednica lokalnog parlamenta, a vladajuća partija je za predsednicu Skupštine predložiti Dinu Vučiniću, dosadašnju članica Gradskog veća za obrazovanje, rekao je gradonačelnik Milan Đurić.
 
Vučinić je za predsednicu izabrana većinom glasova odbornika. Ona je na čelu Skupštine grada zameniti Jelenu Marinković Radomirović.
Dina Vučinić je odbornica u lokalnom parlamentu od 2012. godine, a bila je i šefica odborničke grupe naprednjaka.
 
Provereni kadar naprednjaka je rođen 1987. godine u Zagrebu, dok je osnovnu i srednju školu završila u Novom Sadu, a diplomirala je Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u trenutku kada je već bila odbornica u gradskoj skupštini.
"Uveren sam da će gospođa Vučinić odgovorno raditi svoj posao, kao što je odgovorno obavljala i sve dosad, da će Skupštinu voditi dostojno, u duhu demokratije, da će sprovoditi mir i održavati red i da će imati kvalitetne rasprave", poručio je Đurić.
 
Kristina Karaić ostaće na funkciji zamenice predsednice Skupštine Novog Sada. 
 
Sekretarka Skupštine biće Mirjana Vasilić, koja je do sada bila zamenica. 
Sanja Draško će u narednom mandatu biti šefica odborničke grupe Srpske napredne stranke, a zamenik će biti Igor Crnobarac, još uvek aktuelni zamenik gradonačelnika.

Komentari 88

  • mrak je

    09.08.2024 22:08
    mrak je, dubok
  • Mile

    09.08.2024 19:31
    Država vukova
    Vučinić Vučić Vučević Vučićević.... i tako do nedogled. Zajeban ovaj čopor....
  • MiroslavM

    09.08.2024 16:44
    Kazna
    Ko malo bolje poznaje sutuaciju, zna da je ovo kazna a ne unapredjenje. Predsednik gradske skupštine nema "mogućnosti" kao član gradskog veća. Mislim da je problem u njenom pokazivanju finansijskog blagostanja, bmw, audi....ima u stranci mnogo nezadovoljnih, koji su radili, a mala grupa kupi kajmak

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti