Đurić se zahvalio radnicima "Vodovoda" na predanom radu: Nema mesta panici

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić posetio je radnike JKP "Vodovod i kanalizacija", zahvalio im se na predanom radu i poručio Novosađanima da "nema mesta panici".
Kako je objavio na Instagramu, "vredni radnici JKP 'Vodovod i kanalizacija' rade u tri smene kako bi obezbedili stabilno snabdevanje vodom za sve naše sugrađane".
 
"Novi Sad je jedini grad koji nije uvodio restrikcije u snabdevanju vodom ovog leta, čak i tokom najtoplijih dana, kada smo imali rekordnu količinu potrošnje vode na dnevnom nivou", istakao je Đurić.
 
Dodao je da su pojačan epidemijski nadzor i vanredna kontrola celog sistema "Vodovoda i kanalizacije" u toku.
"Nadležne institucije prate sve parametre kvaliteta vode, stoga Novosađani treba da znaju da nema mesta nikakvoj panici", zaključio je Đurić.
 
Podsetimo, Institut za javno zdravlje Vojvodine utvrdio je prisustvo nematoda u kontrolisanom uzorku vode za piće uzetom 20. avgusta iz rezervoara JKP "Vodovod i kanalizacija".
 
Istakli su da u kontrolisanom uzorku vode nije uočen veći broj nematoda, odnosno valjkastih crva, te ne postoji ni direktan uticaj na zdravlje ljudi.
Kako su naveli, nematode se u prečišćenoj vodi za piće mogu naći kao posledica tehničkih problema koji mogu nastati od izvorišta do rezervoara.
 
Kada je uočen veći broj nematoda u vodi, to može da uzrokuje promenu izgleda, mirisa i ukusa vode, kada se ne preporučuje za piće.
 
JKP "Vodovod i kanalizacija" je u ponedeljak, 19. avgusta izdalo saopštenje da voda iz novosadskog vodovoda odgovara Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće.
 
Ranije istog dana je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić naložio hitno ispitivanje kvaliteta vode za piće iz gradskog vodovoda.
Reakcija gradonačelnika usledila je nakon što su mediji preneli saopštenje Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) u kojem se tvrdi da voda nije bezbedna za piće.
 
Restrikcija vode u većem obimu u Novom Sadu nije bilo, ali je tokom najtoplijih dana prošle nedelje smanjen pritisak zbog velike potrošnje u celom distributivnom sistemu. Zbog toga u pojedinim rubnim delovima grada i na višim spratovima zgrada uopšte nije bilo vode. 
  • Mile

    25.08.2024 08:43
    Zašto?
    Novi Sad je jedini grad u Srbiji koji ima crve u vodi, Novi Sad ima pijaću vodu za koju nema potvrde da je ispravna, gosp Djuriću objavite koliko je to 'crvića' u litru vode, da narod zna.Jadni ste ,posebno u zaštitarskom prsluku
  • MrX

    25.08.2024 08:15
    Veći problem i to mnogo veći je bio 2010 i rešen za dan...ovo je organizovani politički incident tj pokušaj samo da se uznemiri javnost.Trebalo bi preispitati pojedine da li su nadležni da komentarišu i iznose mišljenja o kvalitetu vode.Bravo za Vodovod,uvek su nastojali da građani budu bezbrižni bez obzira koja politička struja bila,a cena vode je previše mala,zato se i ne ceni.100 din 1000 litara,pitajte one što je nemaju koliko bi dali za tu količinu.
  • Uskok

    23.08.2024 21:29
    https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/126798/VIDEO-Novosadjani-ponovo-piju-svetu-vodu.html
    Šta bi, ne radi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti