Đurić: Biće proglašen dan žalosti zbog požara u kom je stradala porodica na Salajci

U Novom Sadu će zbog požara u kom je stradalo četvoro dece i dvoje odraslih biti proglašen dan žalosti, saznaje 021.rs.
Đurić: Biće proglašen dan žalosti zbog požara u kom je stradala porodica na Salajci
Foto: 021.rs
U požaru koji je jutros oko 2.30h izbio u porodičnoj kući na uglu Đorđa Dere i Davida Rackovića stradalo je četvoro dece uzrasta od dve do sedam godina i njihovi roditelji.
Ovo je požar sa najvećim brojem žrtava u Novom Sadu još od kad je 2012. godine u novosadskoj diskoteci Kontrast poginulo šest mladih osoba. 
 
Zvanično se povodom ove tragedije saopštenjem obratio ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, a gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić rekao je da će biti proglašen dan žalosti.
Đurić je požar nazvao nezapamćenom tragedijom.
 
"Nakon Lounge-a i Kontrasta desio se još jedan u nizu požara. Vatrogasci su od 2 sata i 43 minuta jutros bili na terenu. Gasili su požar, međutim, mogli su samo da, zajedno sa tužiocem i policijom, iznesu tela nastradalih. Kao što sam rekao, u pitanju je šestoro lica. Tela su poslana na obdukciju u sudsku medicinu. Čekamo rezultate obdukcije, preliminarne izveštaje, a MUP radi na utvrđivanju svih relevantnih činjenica i dokaza kako bismo znali šta se jutros dogodilo", naveo je gradonačelnik.
 
Đurić je kazao da će on obići lice mesta.
 
"Ono što ćemo svakako doneti kao odluku, kada dobijemo izveštaj, jeste određivanje dana žalosti. Nažalost, ovo je još jedna velika tragedija koja je ponovo pogodila Novi Sad. Mogu samo da izjavim svoje najiskrenije i najdublje saučešće prijateljima, porodici i svima koje je ovaj događaj stvarno pogodio, ova još jedna velika tragedija", zaključio je Đurić. 
 
 
Jutros se povodom požara oglasio i ministar Ivica Dačić. 
 
"Sumnja se da je požar izazvao skuter koji je bio priključen na elektromrežu. Tela nastradalih preneta su u Centar za sudsku medicinu, radi obdukcije, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti ovog tragičnog događaja", rekao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.
Pretpostavlja se da su stradali članovi porodice koja je živela na toj adresi, D. A. (29), M. S.(23), E. A. (7), S. S. (5), D. A. (4) i L. A. (2).
  • Ljuba

    23.08.2024 22:30
    Oskarova Srbija
    Vuciceva Srbija, uzima danak.
  • Дивна

    23.08.2024 20:46
    Биће проглашен дан жалости...
    Е Срби,па зар сваку тугу и трагедију претварате у политичке поделе и препуцавања.Срам вас било,жао вам је,аха мало сутра.
  • Tragicna simbolika

    23.08.2024 14:43
    naroda
    Kad su zavladali
    2013.Salajka Kontrast
    2024.Salajka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti