Novosađani recikliraju: Ambalaža se najviše odlaže na Limanu

Od pet lokacija u gradu na kojima se nalaze "Reciklomati", najpopularniji je na Bulevaru destpota Stefana 5.
Novosađani recikliraju: Ambalaža se najviše odlaže na Limanu
Foto: 021.rs
Iz Gradske kuće navode da su svi reciklomati podjednako popularni kod građana, ali se ipak ističe jedan zbog lakšeg pristupa.
 
"Izdvojili bismo reciklomat na Bulevaru despota Stefana 5 koji beleži najveći broj sakupljene ambalaže. Pretpostavka je da je to usled mogućnosti parkinga pored reciklomata, te građani koji sakupe veće količine ambalažnog otpada preferiraju ovu lokaciju", navodi se u odgovoru za 021.rs.
U prethodna četiri meseca, koliko je aktivna aplikacija "Reciklomat" sakupljeno je preko 100.000 bodova, to jest registrovanog ambalažnog otpada na aparatima za odlaganje plastičnih flaša i aluminijumskih limenki.
 
Na aplikaciji stoji da je reciklirano 106.000 ambalaža, a iz grada kažu da je taj broj i veći.
"Ukupne sakupljene količine su još veće, jer pojedini građani ne žele da se registruju i učestvuju u nagradnoj igri, ali svakako odlažu otpad u reciklomate", kažu za 021.rs iz Gradske kuće.
 
Plastične flaše se više recikliraju i njih je do današnjeg dana reciklirano 78.738, dok je aluminijumskih limenki bilo 27.377. 
 
Do sada se prijavilo skoro 3.000 građana koji su se uključili u akciju recikliranja preko "Reciklomat" aplikacije, tačnije 2.883, a svakog dana se broj zainteresovanih građana uvećava.
 
"Kako je odziv građana za ovaj vid sakupljanja ambalažnog otpada velik, plan je da se projekat nastavi i proširi postavkom novih reciklomata na odabrane lokacije u Gradu. Građani će o svim narednim koracima u Projektu biti blagovremeno informisani preko Internet prezentacije Gradske uprave za zaštitu životne sredine", najavljuju iz Grada Novog Sada.
Podsećamo, Grad Novi Sad je u saradnji sa kompanijom "Sekopak" doo Beograd i JKP "Čistoća" Novi Sad u aprilu započeo projekat "Novi Sad pametno reciklira".
 
Postavljeno je pet reciklomata u Novom Sadu: na Beogradskom keju, kod nekadašnje prodavnice Kej Shop, kod Apolo centra, ispred Skupštine grada, u Kineskoj četvrti kod SKCNS Fabrika, kao i kod glavnog ulaza Štranda.
  • marjan

    03.09.2024 20:08
    reciklomati mahom više i ne rade kao u beogradu, a ni aplikacija više neće da se učita. pišite o tome
  • Kiki

    28.08.2024 06:43
    Reciklaza
    Postavite na Satelitu.
  • Jovo Slezina

    27.08.2024 14:44
    @Limanac
    Nemoj tako jako, Лиманац dobija tahikardiju, pada mu šećer, i trese se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti