Vučinić predložila Đurića za još jedan mandat: Čovek koji živi život ovog grada, 24 sata dnevno

Predsednica Skupštine Novog Sada Dina Vučinić, izjavila je pred današnju sednicu da je njen predlog da Milan Đurić dobije još jedan mandat kao gradonačelnik.
Vučinić predložila Đurića za još jedan mandat: Čovek koji živi život ovog grada, 24 sata dnevno
Foto: 021.rs
Više je razloga za to, rekla je Vučinić.
 
"Mi želimo da nastavimo politiku kontinuiteta... Što se tiče Milana vi ga dobro znate, on je bio gradonačelnik od 2022. Milan Đurić je deo politike koja počiva na uverenju da je građanima potreban siguran posao, dobri uslovi za obrazovanje, dobri uslovi za bavljenje sportom, kvalitetne usluge, dobro razvijen saobraćaj, uređeno zelenilo, dobra zdravstvena zaštita, dobri uslovi za razvoj privatnog preduzetništva", istakla je Vučinić.
Ona je ocenila da je Đurić imao veliki izazov, jer je 2022. godine nasledio "najboljeg gradonačelnika".
 
"Ali opet, imao je i najbolju praksu, jer je radio sa Milošem Vučevićem i oni su zapravo obavljali zajednički posao od 2020. do 2022. Milan je tako mogao da nastavi politiku kontinuiteta i da završava sve one dobre projekte koji su od značaja za građane. Dosta se uradilo od 2012. imamo još dosta toga da uradimo. Grad će dobiti četiri nova mosta, tri nova mosta smo izgradili, 17 vrtića smo rekonstruisali, u Novom Sadu su vrtići potpuno besplatni. Trenutno gradimo i nove škole", nabrojala je predsednica Skupštine.
Ocenila je Vučinić da je Đuriću bilo lakše da od 2022. godine vodi grad, nego Vučeviću kad ga je preuzeo.
 
"Zato što 2012. kada je grad bio potpuno devastiran, budžet je bio samo 17 milijardi dinara, a sada smo već dostigli 43 milijarde, dakle stabilne finansije, a znate i sami kad imate stabilnije finansije da vam je lakše da radite i da sprovodite sve one dobre projekte. Mislimo da on treba da nastavi posao. Njegova blaga narav ima apsolutno tačnu viziju kako treba da izgleda Novi Sad. Ja sam imala priliku da sa gospodinom Đurićem sarađujem četiri godine i uveravam vas da je to čovek koji ima apsolutno zacrtane ciljeve. Mi smo u prethodne četiri godine zaista lepo i mirno sarađivali, to je čovek koji živi život ovog grada, 24 sata dnevno", zaključila je Vučinić.
 
Na konferenciji za medije pred sednicu Skupštine, njen izbor i stavove podržala je i prva na izbornoj listi koju je na lokalnim izborima predvodila Srpska napredna stranka, prof. dr Vesna Turkulov, koja je takođe ocenila da "nije lako biti naslednik Miloša Vučevića koji je zaista briljantan u svom poslu". 

Opozicija, s druge strane, nije imala toliko reči hvale za bivšeg budućeg gradonačelnika, nazvavši ga, između ostalog, i "trijumfom bezličnosti", koji nije postavljen da "donosi već da realizuje odluke". 

  • Дуле

    28.08.2024 22:18
    Оклен је ова бедевија ба?
  • Nikola

    28.08.2024 14:00
    Pa gospodo i gospodje,sledeći put pobedite na izborima pa možete da birate koga hoćete.Što se mene tiče možete i Boru Novakovića ako vam se dopada,mada vam to ne BiH savetovao,održaće vas,
  • Ns

    28.08.2024 13:20
    Rodjena sam novosadjanka ali ovo vise nije moj grad... Oterace i mene u penzionerskim danima ova sns bezlicna, korumpirana vlast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti