Opozicija o Đuriću: Novim Sadom će se i dalje upravljati iz Beograda

Odbornici iz novosadske opozicije poručuju da se od gradonačelnika Milana Đurića u novom mandatu očekuje poslušnost kao i do sada, dodajući da je on izabran ne da donosi, već da realizuje odluke.
Opozicija o Đuriću: Novim Sadom će se i dalje upravljati iz Beograda
Foto: 021.rs
Za Borislava Novakovića iz Narodnog pokreta Srbije se izborom Milana Đurića za gradonačelnika šalje poruka da se u politici Srpske napredne stranke, kada je reč o Novom Sadu, ne menja ništa.
 
"Od Milana Đurića ne očekuje se originalnost i kreativnost, nego disciplina i poslušnost. Kao i Miloš Vučević, on je trijumf bezličnosti. Ne biraju ga zato što je nadprosečan, već zato što je prosečan. Ne biraju ga da donosi, nego da realizuje odluke. On je naličje novosadske vlasti, a lice su Andrej Vučić i Zvonko Veselinović koji će i ubuduće nastaviti da upravljaju Novim Sadom. Ono što dira dostojanstvo ovog grada i ponos sadržano je u činjenici da će Novim Sadom i ubuduće biti upravljano iz Beograda", poručuje Novaković.
Miran Pogačar i Građanskog pokreta Bravo navodi da Đurić ume jedino da govori "da" svojim nalogodavcima.
 
"Jedino što on ume da govori je 'da' svojim nalogodavcima, da li oni bili iz Novog Sada ili Beograda. Jedini zadatak koji se od njega očekuje jeste da sprovede 'Novi Sad na vodi'. Što se tiče poverenja u Srpsku naprednu stranku, oni se često hvale tim da je poverenje na visokom nivou. A to poverenje se ogleda u praznim rafovima sa vodom u prodavnicama. Građani ne veruju lokalnoj vlasti nijednu reč. Oni su mogli možda da je proglase jestivom, ali pitkom sigurno ne", dodaje Pogačar.
Veljko Krstonošić iz Demokratske stranke kaže da odbornici najpre moraju da znaju šta vlast planira, a da opozicija nije dobila materijal iz kog bi saznali ko je kandidat za gradonačelnika.
 
"Svako ko bude kandidovan biće kandidat ove vlasti, a 12 godina smo mi protiv ove vlasti, odnosno protiv urušavanja Novog Sada i kvaliteta života građana. Novi Sad je danas značajno zagađeniji, bitno nezdraviji i poprilično nebezbedniji grad nego što je bio pre 12 godina. Zbog toga svako ko bude predložen od strane SNS će raditi kako je odlučila njegova partija i nastaviće sa urušavanjem Novog Sada. Srpska napredna stranka je unela nasilje u politički život. Mi nećemo glasati za kandidata kog predlaže jedna koruptivna, nasilna i kriminalizovana stranka", zaključuje Krstonošić.
 
Miloš Tubić iz Novog DSS-a kaže da opozicija ne zna ko su novi većnici, zamenik gradonačelnika...
 
"To nije normalno, to nije novosadski, to nije vojvođanski, to nije srpski. Borićemo se da se ova praksa zauvek promeni. Bahatost koja najviše boli odborničku grupu NADA je zaduživanje grada i planirano čišćenje gradskih računa. Citiraću gradonačelnika Novog Sada: 2021. godine preko milijardu dinara su koštala sudska izvršenja i advokatski troškovi, 2022. 2,7 milijardi, 2023. četiri milijarde, 2024. po njegovim rečima sedam milijardi. Gradonačelnik je naglasio da će se boriti da investicije ne mogu biti stopirane ili obustavljene. Đurić se nada da će se sudska praksa promeniti i da će se smanjiti broj presuda u korist tužilaca, jer Novi Sad ima trenutno postupke od 15,7 milijardi dinara. Ukoliko je gospodin Đurić u najboljem slučaju u pravu i to je sedam milijardi, dolazimo do toga da će u naredne četiri godine njegovog mandata 28 milijardi biti naplaćeno preko advokata, preko direktnih pogodbi, preko izvršitelja", navodi Tubić. 

Dragan Miličević iz Pokreta obnova Kraljevine Srbije poručio je da su od vlasti zatražili da se raspravlja o vodi u Novom Sadu, jer su građani zbunjeni usled nedostatka zvaničnih informacija. Međutim, vladajuća koalicija je odbila da dnevni red stavi predlog o formiranju Komisije koja će utvrditi činjenično stanje u vezi sa situacijom u novosadskom vodovodu. 

  • Ma

    29.08.2024 14:55
    Ajde
    U svim gradovima je tako jos od Milosevica....sta ste novo rekli?
  • Zizitop

    28.08.2024 20:04
    Sada kao u banovini dovedi što više penzionera iz Beograda kada ovde nema sposobnih....
  • Vlajko

    28.08.2024 14:53
    74 autonomija
    jedini spas za NS i celu Vojvodinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti