Vodovod: Nije bilo "superhlorizacije" vode za piće, građani da prate zvanične informacije

Direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Uroš Lončar istakao je da nije tačno da je u poslednjih 15 dana došlo do "superhlorizacije" novosadske vode za piće.
Vodovod: Nije bilo "superhlorizacije" vode za piće, građani da prate zvanične informacije
Foto: Pixabay
On je reagovao na navode odbornika Borislava Novakovića, koji je na današnjoj sednici lokalnog parlamenta izjavio da je u poslednjih 15 dana u gradskoj vodi vršena "superhlorizacija", da je dodato previše hlora, što je izazvalo hemijsko zagađenje i da su u vodi pronađene gliste.
Kako navodi Lončar, ove tvrdnje su potpuno netačne i obmanjujuće. 
 
"Ove tvrdnje su, nažalost, stvorile nepotreban strah među građanima, te je neophodno da se razjasne stvarne okolnosti", istakao je on.
Što se tiče količine hlora u novosadskoj vodi, Lončar tvrdi da je koncentracija u dozvoljenim granicama koje propisuje Pravilnik o higijenskoj ispravnosti vode za piće.
 
"Ne postoji nikakvo hemijsko zagađenje zbog visoke koncentracije hlora", istakao je on.
 
Podsetio je i da je prema poslednjem izveštaju Instituta za javno zdravlje Vojvodine novosadska voda za biće mikrobiološki, fizički, hemijski i virusološki ispravna i potpuno bezbedna za upotrebu.
"S obzirom na ove činjenice, pozivamo sve zainteresovane strane da se oslanjaju isključivo na zvanične informacije i izveštaje nadležnih institucija, a ne na neutemeljene tvrdnje koje mogu prouzrokovati nepotreban strah i konfuziju među građanima", istakao je Lončar.
  • javite direktoru

    28.08.2024 23:35
    da su mu izjave u koliziji sa izjavama Instituta
  • Дуле

    28.08.2024 22:12
    Колико тек има црва у оним цистернама а раја пије из њих!!!!!!!!!
  • Nije Djole

    28.08.2024 19:52
    Neki novi klinci
    “Superhlorizacija” stvarno nije radjena ili je to neki novi postupak, strucnjaci izvode postupak superhlorinacije. Novi ljudi novi postupci…, ne ostaje nista vise sem ironije i nematoda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti