Đurić izabran za gradonačelnika: Još četiri godine na čelu Novog Sada

Milan Đurić ponovo je izabran za gradonačelnika Novog Sada.
Đurić izabran za gradonačelnika: Još četiri godine na čelu Novog Sada
Foto: 021.rs
Odbornici su tajnim glasanjem odlučivali o prvom čoveku grada. 
 
Za izbor Milana Đurića za gradonačelnika, Đurađa Jakšića za njegovog zamenika i Gradskog veća glasalo je 46 odbornika, dok opozicija mahom nije glasala, već su listići bili nevažeći. 
Ukoliko ne bude vanrednih izbora u Novom Sadu, Đurić bi trebalo da dobije svoj prvi puni mandat na funkciji gradonačelnika.
 
On je postao prvi čovek grada u oktobru 2022. godine, nakon što Miloš Vučević imenovan za ministra odbrane. Prethodno je bio zamenik gradonačelnika.
U svom ekspozeu, Đurić je istakao da će se voditi politika kontinuiteta i da će se raditi na započetim projektima, ali i na započinjanju novih projekata, kao i na dovođenju novih investicija u Novi Sad. Ocenio je da i novosadska vlast uči od Aleksandra Vučića. 
 
On je istakao da će naredne četiri godine nova administracija iskoristiti da sluša sugrađane.
 
"To je obaveza svih nas. Svi građani koji iskažu želju i potrebu će biti saslušani u prijemnoj kancelariji i njihovi problemi će biti rešeni, ako je to u našoj mogućnosti. Biće formiran tim iskusnih službenika koji će raditi u ovoj kancelariji", naveo je Đurić i dodao da će na sajtu grada biti objavljivano ko i kad prima građane u ovoj kancelariji. 
 
Đurićev zamenik u narednom periodu biće šef radikala u Novom Sadu Đurađ Jakšić. 
 
Kada je postao gradonačelnik Đurića je sačekalo Gradsko veće koje je odabrao Miloš Vučević. Sada je imao priliku da da odabere svoj tim i načinio je znatne promene, ostavljajući tek tri stara člana Gradskog veća. Više o tome čitajte na OVOM LINKU.
 
Opozicija je istakla da će glasati protiv predloga da Đurić bude gradonačelnik i u narednom periodu. Kako je rečeno, Đurić nije tu da donosi odluke, već da ih realizaciju. Rečeno je i da će njegov ostanak na mestu gradonačelnik značiti da će se Novim Sadom i dalje upravljati iz Beograda. Više o tome OVDE.
 
Đurić je rođen 1977. godine u Novom Sadu, gde se i obrazovao. Diplomirao je na Pravnom fakultetu, nakon čega je radio kao advokatski pripravnik i advokat. 
 
Od dolaska naprednjaka na vlast u Novom Sadu 2012. godine, pa sve do 2020. bio je član Gradskog veća za Upravu i propise. Za zamenika gradonačelnika Novog Sada izabran je 2020. godine. 
Bio je član Socijalno-ekonomskog saveta Novog Sada, član Gradske i Pokrajinske izborne komisije, te član Radnog tela Republičke izborne komisije.
 
Bio je i član Upravnog odbora FK Vojvodina, član i potpredsednik Skupštine FK Vojvodina, član Skupštine društva DES Novi Sad, predsednik Skupštine i zastupnik gradskog kapitala Sajma, te predsednik Radne grupe za uređenje Almaškog kraja. 
 
"Veliki je ljubitelj fudbala, prirode i aktivnog odmora. Slobodno vreme najčešće provodi u prirodi, u društvu porodice i prijatelja", navodi se u njegovoj zvaničnoj biografiji.
 
Oženjen je pravnicom Mirjanom Đurić.
  • Lola

    29.08.2024 13:33
    Zalost
    Jadni mi neka nam Bog pomogne.Ko je pitao građane dali mi želimo da nam on bude Gradonacelnik.
  • Boki

    29.08.2024 08:57
    Nit smrdi nit miriše.
  • Branka

    29.08.2024 08:12
    Đurić nije sposoban za gradonačelnika,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti