Đurić o svom novom mandatu: Naša vizija da Novi Sad bude po meri građana

Milan Đurić biće gradonačelnik Novog Sada i naredne četiri godine.
Đurić o svom novom mandatu: Naša vizija da Novi Sad bude po meri građana
Foto: 021.rs
Gradonačelnik je iskoristio prvih nekoliko minuta svog govora za pohvale Aleksandru Vučiću i kritike onima kojima je "cilj rušenje države" koji pokušavaju da postignu "manipulacijom građana".
 
Ocenio je da i novosadska vlast uči od Aleksandra Vučića. 
U svom prvom obraćanju u Skupštini grada na novoj-staroj funkciji Đurić je nabrojao brojne započete i tek planirane projekte, kao što su rekonstrukcija Spensa, Sajmišta i stadiona Karađorđe.
 
"Nastavljamo sa razvojem radne zone Sever II, nastavljamo izgradnju i modernizaciju komunalne infrastrukture. Cilj od koga ne odustajemo već 12 godina je ravnomeran razvoj Novog Sada", naveo je Đurić.
Pričao je Đurić i o prosečnoj plati i o zaposlenosti koja je na "istorijski najvišem nivou". On je ocenio i da je Novi Sad postao centar IT industrije u regionu, i nabrajao dalje projekte rekonstrukcije i izgradnje sprovedene u prethondih nekoliko godina, ali i investitore koji su došli u Novi Sad i tu otvorili svoje ispostave. 
 
On je istakao da će naredne četiri godine nova administracija iskoristiti da sluša sugrađane.
 
"To je obaveza svih nas. Svi građani koji iskažu želju i potrebu će biti saslušani u prijemnoj kancelariji i njihovi problemi će biti rešeni, ako je to u našoj mogućnosti. Biće formiran tim iskusnih službenika koji će raditi u ovoj kancelariji", naveo je Đurić i dodao da će na sajtu grada biti objavljivano ko i kad prima građane u ovoj kancelariji. 
 
Đurić je ocenio da motor razvoja grada mora da bude Univerzitet, ali i IT sektor i privreda.
"Radićemo na unapređenju ambijenta za otvaranje novih i pomaganje malih i srednjih preduzeća... Turizam je ogromna i velika razvojna šansa za dalji razvoj Novog Sada... Naša vizija za Novi Sad je da je on najbolje mesto za život u regionu, da Novi Sad bude grad po meri građana", zaključio je Đurić. 
 
Pre nego što je usledio višeminutni aplauz, Đurić je pročitao imena svojih saradnika u naredne četiri godine, od kojih je prvi Đurađ Jakšić iz Srpske radikalne stranke koji će biti njegov zamenik.
 
  • @Sremica BRANKA

    28.08.2024 18:53
    Ne znate joj ni ime a ovde je prisvajate i kao savetujete. Smehotres.
  • Sremica BRANKA

    28.08.2024 17:21
    Moja divna doktorko Turlakov!.
    Iskrelno mi je zao sto te iskoristise,isprljase i bacise u smece.Znam da si mozda kao i uvek mislila da radis nesto za nase dobro,ali te secikese zlouptrebise.Zato ti je sve oprosteno,ali,molim te kloni se te bande,nije to drustvo za tebe.
  • Komšija

    28.08.2024 17:17
    Kad će putari popraviti raskopane ulice na Jugovićevu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti