Gradonačelnik Novog Sada: Narednih godina fokus na vodovodu, tvrđavi i gradskoj deponiji

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić istakao je da mu je čast da nastavi sa radom na čelu grada i istakao nekoliko tačaka na koje će se nova uprava fokusirati.
Gradonačelnik Novog Sada: Narednih godina fokus na vodovodu, tvrđavi i gradskoj deponiji
Foto: 021.rs
"Zahvaljujem se građanima Novog Sada koji su koaliciji na čelu sa Srpskom naprednom strankom dali poverenje od 2012. godine i mogućnost da nastavimo da gradimo mostove, škole, vrtiće i da razvijamo grad. Volim ovaj grad i imam energiju da se borim za grad i da radim. Velika mi je čast, u ovom gradu sam se rodio i živim", rekao je Đurić.
Istakao je da će se nova gradska uprava fokusirati na nekoliko tačaka.
 
"Prva je voda i vodosnabdevanje grada i gradskih naselja. Vidimo da je to građanima veliki problem jer grad raste i moramo da se pozabavimo tim pitanjem", rekao je on.
Đurić je istakao da će se nova uprava fokusirati i na projekat botaničke bašte koja bi trebalo da bude na Petrovaradinskoj tvrđavi, kao i na pešačko-biciklistički most koji bi trebalo da se izgradi na stubovima starog mosta Francu Jozefu.
 
"Treći fokus je izgradnja gradske deponije. Na to ćemo se fokusirati, ne zanemareći ono što grad radi u okviru školstva, kulture i ostalih oblasti", istakao je Đurić.
Odbornici su na današnjoj sednici gradske skupštine tajnim glasanjem odlučivali o prvom čoveku grada. 
 
Za izbor Milana Đurića za gradonačelnika, Đurađa Jakšića za njegovog zamenika i Gradskog veća glasalo je 46 odbornika, dok opozicija mahom nije glasala, već su listići bili nevažeći. 
 
Ukoliko ne bude vanrednih izbora u Novom Sadu, Đurić bi trebalo da dobije svoj prvi puni mandat na funkciji gradonačelnika.
 
On je postao prvi čovek grada u oktobru 2022. godine, nakon što Miloš Vučević imenovan za ministra odbrane. Prethodno je bio zamenik gradonačelnika.
  • VladaN

    29.08.2024 13:54
    "Čast"?
    Šta ti Đuriću znaš šta je čast?
  • U ćutanju je sigurno

    29.08.2024 11:12
    Skandal sa računima
    Šta je gradonačelnik rekao o tome da nema računa za struju ??????Ko će zbog toga da dobije žutu metlu? Koji je rok za isposavljanje računa jer može da zastari ?
    Hej voda bila zaprljana ĆUTE
    računa nema ĆUTE
    Narod treba da je preelastičan da sve to istrpi i namiri. Ta ćutnja je znak da nekog boli taki za raju.Zar nije osnovno da se neko javi sa informacijama????
    Jel treba raja da piše Vučiću da traži odgovor? Nije nama teško napisaćemo.Koliko se Vučić trudi da iznase sve informacije toliko su naši ćutolozi ne bi ni po cenu života ništa zucnuli .Izgleda ništa bez Vučića.

  • Dragi

    28.08.2024 21:34
    Kako im samo ne dosadi da istu pricu vrte svake godine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti