EDS otkrio zašto kasne julski računi za struju: Rok za popust produžen do 5. septembra

Rok za popust za zakasnele račune u Vojvodini je produžen do 5. septembra, navela je Elektrodistibucija Srbije (EDS).
EDS otkrio zašto kasne julski računi za struju: Rok za popust produžen do 5. septembra
Foto: Pixabay
Oni su se oglasali u vezi sa kašnjenjem računa za jul, o čemu je 021.rs juče pisao, budući da se građani svakodnevno žale.
Kako dodaju, na teritoriji Distributivnog područja Novi Sad jednom broju korisnika kasne računi za električnu energiju za jul, jer nisu bili migrirani svi podaci u novi softverski sistem Elektrodistribucije Srbije.
"Korisnici će u najkraćem roku dobiti račune koji su već odštampani i dostavljeni Pošti Srbije, a kako ne bi bili oštećeni, Elektroprivreda Srbije je rok za plaćanje sa popustom produžila do 5. septembra", navodi EDS.
 
Uz izvinjenje, mole građane za razumevanje, "jer ceo proces implementacije novog softverskog sistema zahteva dodatne provere, ali i povećava bezbednost i preciznost sistema za korisnike usluga".
 
Građani su se žalili redakciji 021.rs zbog toga što nisu dobili račune, a oni koji su dobili često imaju problem s lošim očitavanjem.
Podsećamo, Novosađani su i u julu imali problem s dobijanjem računa za struju za junski period.
 
Odgovor iz EDS-a je tada bio sličan - da je u toku "implementacija novog softvera za obračun električne energije za kupce sa područja Vojvodine".
  • Gordana

    31.08.2024 00:55
    Ocitavanje
    Sta ce biti sa racunima koji su stigli sa neocitanim stanjem? Mi smo stanje uredno prijavili elektronskim putem, ali kao i da nismo. Prigovor je u resavanju vec 12 dana, a sada ce novo ocitavanje.
  • Mirko Cemeš

    30.08.2024 15:35
    Ccrc
    Odlično nam ovi mijere struju bolan...
  • MilosNS

    30.08.2024 06:37
    Dunsteri
    Nisam dobio ni junski ni junski racun za struju. Zaposljavanje preko veze a ne na konkursima je dovelo do ovoga. EPS i Elektro Vojvodina su bili pojam za vrhunske uslige i znanje. Rasterali su vrhunske Elektro inzenjere i doveli ljude sa Megadensa i Falusa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti