FOTO Makron i Vučić na Petrovaradinskoj tvrđavi: Dim sa Klise i vojvođanski specijaliteti

Nakon što je završen zvanični deo posete Novom Sadu, francuski predsednik Emanuel Makron posetio je i Petrovaradinsku tvrđavu.
Poseta Petrovaradinskoj tvrđavi nije bila najavljena kao zvanični deo programa. Na tvrđavi je predsednik Srbije priredio ručak u čast Makrona.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić podelio je fotografije, poručujući da je srećan što je Makronu mogao da pokaže najbolje i najlepše što Srbija ima da ponudi.
"A to su svakako i ovaj pogled sa Petrovaradinske tvrđave i vojvođanski specijaliteti", navodi se u objavi na Vučićevom Instagram nalogu.
 
Dodaje se i da je Francuska poznata kao zemlja turizma, dobre hrane i vina.
"Ja sam ubeđen da naša Vojvodina, svojim nepreglednim poljima, bermetom i kulenom, ali i kulturnom raznolikošću, može da stane pored jedne Provanse i da se ne postidi. Još jednom, dobrodošli u našu lepu Srbiju predsedniče Makron. Osećajte se kao kod kuće", dodaje se u objavi.
 
 
Ipak, postojalo je nešto što je kvarilo jedan od najlepših pogleda koji Srbija ima da ponudi, a to je dim sa Klise.
 
Oko 12 časova izbio je požar kod Gradske deponije, ali je zahvatio nisko rastinje kod auto-puta. Vatrogasci i gradske službe su brzo intervenisali i obuzdali plamen.
Kako je rečeno, vatra nije zahvatila nijedan deo deponije i požar će biti ugašen u što kraćem roku.
 
Podsetimo, vatra je na Klisi tinjala danima unazad i građani su se žalili da im život postaje nepodnošljiv zbog dima.
 
Požar koji je goreo bio je ugašen tek u četvrtak uveče.
  • Simke

    03.09.2024 00:53
    Nasa Vojvodina
    Lepo je rekao Vucic predsedniku Makronu nasa Vojvodina,lepo zvuci jedino mu nije rekao kako je uspeo da unisti plodnu Vojvodjansku zemlju sa fabrikom guma,da Zrenjanin nema pijucu vodu itd.. to je zaboravio a uostalom nije bitno to se njega netice.
  • Mirkoni

    01.09.2024 18:30
    Bas lepo
    Ma, boli Makrona uvo za deponiju koja gori, kao i za Srbiju koja propada. Daj da se i on (Francuska) malo ogrebe o umiruceg.
  • Anonimus

    01.09.2024 18:03
    Prodaja
    Kako to da je Vucko kupio pareno skupe avione, skuplje od tržišne vrednosti. Kome je milionce u džep? A za nastavnike, doktore, nema para

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Zašto voz Soko i dalje kasni?

Brzi voz "Soko" i drugi putnički vozovi i dalje kasne na brzoj pruzi Beograd Novi Sad, nakon što su prošlog meseca ukradeni kablovi na deonici između Stare Pazove i Inđije.