SNS brani Milenu Tabaković: "Ima dva strašna greha - ćerka je Jorgovanke i članica SNS"

Gradski odbor SNS-a u Novom Sadu reagovao je na informaciju da je ćerka Jorgovanke Tabaković, dr Milena Tabaković, imenovana za v.d. direktorku Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Naime, njihova reakcija usledila je nakon što je niz opozicionih stranaka reagovao na tu informaciju, koja i dalje nije zvanično potvrđena u Institutu, a ni u Pokrajinskoj vladi.

Istakli su da je spin opozicije da je dosadašnji direktor Pokrajinskog zavoda za javno zdravlje posle 13 godina smenjen po političkoj liniji i da na njegovo mesto dolazi nestručna i nesposobna osoba.
 
"Kažu eksperti iz SSP-a, da SNS-u smeta profesionalizam i stručnost. Tim demagoškim klevetništvom bez argumentacije, želeli su da opravdaju svoj spin da je dosadašnji direktor Pokrajinskog zavoda za javno zdravlje, posle 13 godina na čelu ustanove, smenjen po političkoj liniji i da na njegovo mesto dolazi nestručna i nesposobna osoba. Jer, zaboga, kakva drugo može da bude lekarka, koja ima dva strašna greha - ćerka je Jorgovanke Tabaković, i što je još strašnije, članica je SNS-a", naveo je SNS.
Kako dodaju, postoji nekoliko logičkih i etičkih problema u iznetim optužbama opozicije.
 
"Prvo, ako je dosadašnji direktor smenjen po političkoj liniji, ko ga je na to mesto postavljao punih 13 godina? Drugo, tvrdi li SSP da je neko stručnjak samo dok sedi u fotelji, a da njegovi kvaliteti i kapaciteti nestaju s prestankom funkcije? Treće, gde je zapisano da Pokrajinska vlada ne može i ne treba da menja rukovodioce institucija kojima je osnivač, posle više od jedne decenije direktorskog staža? Gde, i u kom zakonu je propisano da je članovima porodice Jorgovanke Tabaković zabranjeno da žive i rade", ističe SNS.
 
Uz to, prozivaju lidere opozicije, te dodaju da "ne postoje dokazi da su se Đilas, Marinika i dr Vrsajkov bunili i pisali saopštenja za javnost kada je supruga Bojana Pajtića vedrila i oblačila Kliničkim centrom Vojvodine, smenjivala direktore zdravstvenih ustanova i članove kabineta tadašnjeg gradonačelnika".
 
"Postoji sijaset argumenata da SSP bezrezervno veruje da je vrhunac stručnosti i profesionalizma kada Marinika Tepić, preko izmišljenih svetskih prvenstava i olimpijada u nepostojećem sportu, ispumpa milione dinara iz pokrajinskog budžeta. Da je vrhunska kompetencija kad Dragan Đilas do bankrota dovede pola države i sopstvenu stranku", naglašava SNS.
U Institutu za javno zdravlje Vojvodine ne potvrđuju, ali ni ne demantuju vest da je došlo do promene u rukovodstvu ove ustanove, već nas upućuju na Vladu Vojvodine, koja za sada nije odgovorila na pitanja 021.rs.
 
Podsetimo, sa funkcije v.d. direktora smenjen je dr Vladimir Petrović, koji je na toj funkciji bio 13 godina.  
 
Većina opozicionih stranaka Petrovićevu smenu vidi kao kaznu za to što je IZJZV, nakon početnog negiranja nadležnih u Novom Sadu, potvrdio da su u vodi za piće prisutni valjkasti crvi. 
 
Reakcije na imenovanje ćerke Jorgovanke Tabaković na čelo ove zdravstvene ustanove čitajte OVDE.
 
 

Komentari 108

  • Yugo

    07.09.2024 14:23
    SNS kriminalna organizacija nastavlja unistavanje drzave Srbije..
  • jašta

    06.09.2024 23:48
    Ajme kakvi slepci jbt ti kru
  • Očigledno

    06.09.2024 13:05
    Ima samo jedan greh - nije stručna za taj položaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Zašto voz Soko i dalje kasni?

Brzi voz "Soko" i drugi putnički vozovi i dalje kasne na brzoj pruzi Beograd Novi Sad, nakon što su prošlog meseca ukradeni kablovi na deonici između Stare Pazove i Inđije.