Vlada Vojvodine: Milena Tabaković imenovana na šest meseci, Petroviću istekao mandat

Direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine dr Vladimir Petrović smenjen je zbog isteka mandata, navela je Pokrajinska vlada.
Vlada Vojvodine: Milena Tabaković imenovana na šest meseci, Petroviću istekao mandat
Foto: 021.rs
Vlada Vojvodine je najpre za N1, a potom i za Euronews Srbija, potvrdila da je dr Milena Tabaković, inače ćerka guvernerke Jorgovanke Tabaković, imenovana na funkciju vršioca dužnosti direktora na period od šest meseci.
 
Portal 021.rs uputio je Pokrajinskoj vladi pitanja u vezi sa smenom Petrovića i imenovanjem Tabaković, ali do sada nije stigao odgovor.
V.d. status u ustanovama u Srbiji nije retkost. 
 
Premda bi bilo za očekivati da se u međuvremenu raspiše konkurs za funkciju direktora, dosadašnja praksa pokazuje da se v.d. status samo produžava.
U Pokrajinskoj vladi su kratko naveli i kvalifikacije dr Milene Tabaković za ovu funkciju.
 
"Dr Tabaković diplomirala je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu na Odseku za stomatologiju 2010. godine. Na diplomskim akademskim studijama Univerziteta u Beogradu stekla je zvanje master menadžera u sistemu zdravstvene zaštite 2016. godine", poručili su u Pokrajinskoj vladi.
 
Milena Tabaković je prethodno bila v.d. direktorka Filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za Južnobački okrug.
 
Smena Petrovića i imenovanje dr Tabaković protekla je gotovo pa tajno, jer ona još uvek nigde nije objavljena. Iako se smena, po svemu sudeći, dogodila na sednici Pokrajinske vlade 28. avgusta, javnost o tome nije bila obaveštena.
Jedino što je javnosti plasirano sa te sednice jeste da je Pokrajinska vlada donela odluku o pomoći u vrednosti od 8,9 miliona dinara za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji.
 
Imenovanje dr Milene Tabaković na funkciju v.d. direktorke Instituta izazvalo je niz reakcija u javnosti, o čemu više možete da čitate na OVOM LINKU.
  • Sale NS

    13.09.2024 07:08
    A putevi?
    Ako kojim slučajem padne neko "Babićevo brdo", a poklopi se sa istekom Drobnjakovog mandata, eto naše zubarke i na mestu direktorke Puteva?
  • Nematoda

    04.09.2024 18:00
    Slucajno se poklopilo sa tim da je javnost saznala za crvice u vodi.
  • Marja

    04.09.2024 17:56
    @Deep
    Pa eto može posle naše Maje biti i predsednik pokrajinske vlade, a ima i iskustva...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti