VIDEO: Završen protest "Protiv bagera - za Telepski park": Građani pozvani da se pridruže tužbi

Oko stotinu građana prisustvovalo je danas popodne protestu "Protiv bagera - za Telepski park".
VIDEO: Završen protest "Protiv bagera - za Telepski park": Građani pozvani da se pridruže tužbi
Foto: 021.rs
Reč je o zelenoj površini na uglu Bulevara patrijarha Pavla i Somborske ulice.
 
Građani koji traže park na Telepu kažu da su "na zelenoj površini na kraju Bulevara patrijarha Pavla, 31. avgusta, počeli građevinski radovi, čime je ideja o velikom parku, koji građani Telepa godinama traže od Grada, postala još korak dalja".
Bojana Bodroža iz Telepske inicijative uputila je poziv svim Telepčanima i Novosađanima da jasno i glasno kažu da ne žele da odustanu i da se i dalje bore da 30.000 stanovnika Telepa ima jedan veliki i pristojan park.
 
"Mi smo poslali poziv gradonačelniku Milanu Đuriću da dođe ovde. Pre svega nekoliko dana u ekspozeu je obećao da će se boriti za parkove i zelene površine. Pozvali smo da ga pitamo gde je park za Telepčane. Kao što vidite, on nije odgovorio i nije se pojavio", navela je ona.

Jovanka Mazalica iz Telepske inicijative poručuje da i dalje treba verovati u promene, pravo i pravdu.

"Telep gubitkom ovog parka nema više nijednu zelenu površinu, nijedan park gde građani mogu da se okupe. Moramo braniti svaki pedalj, jer ovo više nema smisla. Mi nastavljamo borbu. Naš plan je da podnesemo krivičnu prijavu protiv Grada, u ime svih građana Novog Sada. Naša infrastruktura neće ni podneti ove zgrade, tako da će svi imati problema, izlivaće se kanalizacija i svašta će biti", napominje Mazalica.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Radio 021 (@radio_021)

 
Helena Šešum iz inicijative "Za zeleno Novo naselje" takođe apeluje na građane da se aktivno uključe.
 
"Ovde smo se već borili i izborili, pobede su bile naše. Vlast koja ne sluša svoje građane nije dobra vlast i ne možemo im dozvoliti da nam to rade. Tu smo uz sve Telepčane da radimo na poboljšanju života za naše građane, za buduće generacije. Ostavimo im nešto", dodaje ona.
 

Na kraju obraćanja, građani su prelepili građevinsku tablu porukama.

Pozvali su sve zainteresovane da se pridruže tužbi, da imenom i prezimenom tuže grad za narušavanje kvaliteta života.

Kako je 021.rs ranije pisao, na delu prostora za koji građani žele da bude park na Telepu, nići će osmospratnica sa skoro 300 stanova.
  • Bojan

    06.09.2024 15:02
    @Suljadin

    Mnogo je smešno što je vama seoskom džukelama zaustavljen svaki projekat u gradskim kvartovima koji građani nisu želeli u svom komšiluku a vi se i dalje histerično busate u svoje pileće grudi xD
  • Mastodont

    06.09.2024 13:11
    Sad je to već postalo novosadski standard: džukele laju li laju, a njihovi sumanuti projekti ne idu nikuda.
  • Dejan sa Štranda

    06.09.2024 10:32
    @Suljadin
    Tako je,potpuno ste u pravu!
    Psi laju,karavani prolaze.
    Juče su se doselili na Telepu i već su to od pamtiveka,a ne znaju da na Telepu nikada nije bio park.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Zašto voz Soko i dalje kasni?

Brzi voz "Soko" i drugi putnički vozovi i dalje kasne na brzoj pruzi Beograd Novi Sad, nakon što su prošlog meseca ukradeni kablovi na deonici između Stare Pazove i Inđije.