Ćerka Tabaković: Tvrdnje da nešto krijemo su čista politizacija

V.d. direktorke Instituta za javno zdravlje Vojvodine Milena Tabaković, povodom odbijanja da novosadskom POKS-u da izveštaj o analizi vode, kaže da su tvrdnje da oni nešto kriju "čista politizacija".
Ćerka Tabaković: Tvrdnje da nešto krijemo su čista politizacija
Foto: 021.rs
Tabaković navodi da se Pokret obnove Kraljevine Srbije obratio Institutu sa zahtevom za pristup informaciji od javnog značaja kojim traže da im se dostave sve analize, koje obuhvataju mikrobiološke analize za period od 7. do 17. avgusta.

"S obzirom na to da nas zakon obavezuje da ukoliko delimično ili u celini odbijemo da postupimo po zahtevu moramo doneti rešenje, rešenje jeste doneto u zakonskom roku gde su citirane odredbe Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja. Tu mi u zaključku navodimo da u konkretnom slučaju odavanje traženih podataka, u konkretnom slučaju analiza, Institut kao akreditovana i sertifikovana zdravstvena ustanova bi ugrozila vlasnička prava naručioca, u ovom slučaju Gradske uprave za komunalne poslove", objašnjava Tabaković.

V.d. direktorke Instituta ističe da ova ustanova ni u jednom trenutku "nije stavila oznaku tajnosti na podatke", nego su tražioca informacije uputili na Gradsku upravu za komunalne poslove. 
 
"Ja bih da završimo tu zamenu teza i proizvoljno tumačenje rešenja. Naručilac jeste isključivo Gradska uprava. Ne smemo mi da dostavljamo tu vrstu podataka i mi smo uputili tražioca informacije na pravu adresu", zaključila je Tabaković.
 
Tabaković je ovako odgovarala na novinarska pitanja na današnjoj vanrednoj konferenciji za medije koja je zakazana zbog navoda o kvalitetu vode koji su se pojavili na društvenim mrežama. 

Ona na konferenciji nije želela da odgovara na pitanja o svojim kvalifikacijama za poziciju direktorke Instituta, pa je novinare uputila na Pokrajinu koja je zadužena za njeno imenovanje na ovu poziciju.

  • pajo patak

    14.09.2024 14:44
    a to što si ti na funkciji na
    kojoj si trenutno je takođe čista politizacija.
  • Boriša

    14.09.2024 00:00
    Kako da joj verujem kada znam da o tim crvičima nema pojma.
  • NS

    13.09.2024 17:07
    Ništa od rečenog me ne interesuje. Recite glasno i jasno da li je voda ispravna ili ne i pokažite rezultat analize da znamo da je pijemo ili kupujemo flaširanu. Hvalaaaa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti