Novi Sad u zoni redovne odbrane: Nema bojazni od poplava

Gradska vlast poručuje da nema bojazni od poplava, kao i da su sva javna i javno-komunalna preduzeća u pripravnosti.
Novi Sad u zoni redovne odbrane: Nema bojazni od poplava
Foto: Grad Novi Sad
Direktor preduzeća "Vode Vojvodine" Srđan Kružević objašnjava da se situacija prati na dnevnom nivou u koordinaciji sa Republičkim hidrometeorološkim zavodom i da se ukrštaju podaci sa onima iz zemalja severnog sliva Dunava.
 
"Ukoliko ekstremno visoke temperature ne doprinesu topljenju snega koji je pao u Austriji, nema opasnosti od poplava", naglasio je Kružević.
On dodaje da je prognoza za Novi Sad da će vodostaj biti u zoni redovne odbrane od poplava.
 
"Vodoprivredna preduzeća su spremna da u svakoj situaciji reaguju i ljudstvom i opremom, a već sada su ekipe na terenu i preduzimaju potrebne mere", ističe Kružević.
Gradonačelnik Milan Đurić navodi da se čiste šahtovi, da se održava atmosferska kanalizacija, čiste se bujični potoci na sremskoj strani grada u Bukovcu, Petrovaradinu, Sremskoj Kamenici. Za ovaj posao izdvojeno je 215 miliona dinara.
 
Đurić je istakao da se situacija u na nivou grada kontinuirano prati, da se proveravaju i štite kritične tačke.
"Ne treba strahovati od apokaliptičnih scenarija koji su zadesili druge države", kaže Đurić.
 
Podsećamo, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimirom Galićem, obišao je magacin Voda Vojvodine koji je spreman za odbranu grada od poplava i naglasio da "vidimo apokaliptičke slike u drugim državama, ali i premijer je juče rekao da to ne treba da nas brine".
  • Utisak

    18.09.2024 07:51
    Ja kad vidim ovog lika odmah mi pred ocima cinjenica da nije zavrsio srednju skolu a fakultet jeste (pppfff hahaahaha) i onda skontam da nas ON uverava da je sve ok i da ne treba da brinemo
    pa druze tebe kad vidim panika me uhvati iste sekunde

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti