Izbori za Studentski parlament Filozofskog: Pronašlo se i 10 važećih glasova, dan "bez incidenata"

Savez studenata Filozofskog fakulteta objavio je na svom Instagram nalogu da je proces izbora za Studentski parlament okončan.
Izbori za Studentski parlament Filozofskog: Pronašlo se i 10 važećih glasova, dan "bez incidenata"
Foto: 021.rs
Kako se navodi u objavljenom zapisniku, 10 studenata glasalo je za jedinu ponuđenu listu, dok su dva glasa nevažeća.
 
"Zvaničan zapisnik sa upravo održanih studentskih izbora prosleđen je pisarnici Filozofskog fakulteta i pisarnici Univerziteta da se zavede. Ovim je okončan izborni proces", naveli su oni u objavi.
 
U zapisniku se navodi da je izborni dan "prošao bez incidenata", uprkos tome što je od ranog jutra, već od pet časova bilo više sukobljavanja studenata iz neformalne grupe "Stav" sa pripadnicima privatnog obezbeđenja i nepoznatim mladićima maskiranim u crno, koji nisu dozvoljavali ovim studentima da uđu u zgradu Rektorata.
U sukobu je i povređeno dvoje studenata iz "Stava", zbog čega su i zatražili pomoć u Urgentnom centru.
 
Na studente koji su se okupili jutros oko pet časova bačena je i eksplozivna naprava nepoznatog porekla. 
 
Studentkinja Mila Pajić za 021.rs rekla je da se jutros kod Rektorata pojavio jedan pripadnik policije u istom trenutku koda je došlo i 15 muškaraca "uniformisanih u crno", spremnih da uđu u zgradu. Ona pretpostavlja da je u pitanju pojačanje već postojećem obezbeđenju Rektorata.
Po njenim rečima, muškarci su gurali i policajca, za kojeg kaže da je takođe zadobio povrede. Nju su udarili u natkolenicu, te se pojavio bol koji je vremenom nestao.
 
Pajić i Srđan Đurić su potom bili u Urgentnom centru, gde su im konstatovane lakše telesne povrede.
 
Ona kaže da je jutros kod Rektorata bio prisutan i funkcioner iz pokrajinske vlasti. Po njenim rečima, predstavnici studenata i rektor Madić su povezani sa strankama.
Pokrajinski poslanik Radivoje Jovović objavio je da se na čelu obezbeđenja koje je jutros došlo kod Rektorata Univerziteta u Novom Sadu nalazio Ognjen Dopuđ, direktor Fonda Evropski poslovi AP Vojvodine.
 
Inače, studenti iz grupe "Stav" najavili su dalje korake ukoliko se izbori zaključe na ovaj način koji mogu podrazumevati i blokadu Filozofskog fakulteta, ali i tužbe protiv nadležnih na Fakultetu i u Rektoratu.
  • Razocarana naucnica

    23.09.2024 19:10
    Kraj slobode
    Strasno je to sto se desava na nasem univerzitetu, odavno je izgubljena autonomija. Nista bolje nije ni na nasem fakultetu, a zao mi je koleginica i kolega sa naucnog instituta Fins koji su se nadali da su sa novim rukovodstvom resili probleme, a sad kazu da im institutom upravlja iz senke sns direktorica, supruga direktora. Podrska studentima sa filozofskog!
  • Pantaamon

    23.09.2024 18:49
    Vladsvina laži i lopovluka
    Kao i sa svim izborima. Samo oni. Ovo je kraj Srbije. Bar nam je to izvesno.
  • Etika

    23.09.2024 18:16
    Fakultet su na proleće blokirali studenti i mladići, reče gradonačelnik. Danas su mladići u maskama i sa eksplozivom odlučili o izborima na fakultetu u koji na proleće nisu znali ni da uđu da bi ga blokirali. Bez incidenta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti