Sprema se smena direktora GSP-a Ivana Radojičića

Direktor gradskog prevoznika JGSP "Novi Sad" Ivan Radojičić trebalo bi da bude smenjen u narednom periodu, nezvanično saznaje 021.rs.
Sprema se smena direktora GSP-a Ivana Radojičića
Foto: 021.rs
Prema saznanjima 021.rs iz krugova bliskih Srpskoj naprednoj stranci, zamena za Radojičića se traži već neko vreme. O odlasku Radojičića priča se i među zaposlenima, potvrđeno je za 021.rs.
 
Kao osoba koja figurira za mesto direktora GSP-a navodi se javnosti nepoznat Mladen Papović. Međutim, njegovo ime nije jedino koje se pominje, pa se tako moglo čuti da bi na mesto direktora gradskog prevoznika mogao da se vrati neko od starih direktora, a čula su se i imena drugih direktora javnih preduzeća i ljudi povezanih sa funkcionerima SNS-a.
O smeni Radojičića, koji je na čelo GSP-a došao nakon izbora 2020. godine, govorilo se i pred održavanje sednice Skupštine grada na kojoj je biran gradonačelnik, ali do toga tada nije došlo. 
 
Nova sednica Skupštine grada zakazana je za petak, 27. septembar, ali odluke o razrešenju aktuelnog i imenovanju novog direktora zasad nema. 
O tome da Radojičić odlazi iz GSP-a govori se i među zaposlenima. Tako Odbor Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata JGSP Novi Sad u svom obraćanju članovima i zaposlenima navodi da se "sadašnji direktor sprema da napusti ovaj kolektiv", iznoseći niz optužbi na njegov račun zbog toga što jednom od radnika nije produžen ugovor na određeno.
 
Gde će Radojičić nastaviti karijeru nije poznato, premda se pominje mogućnost povratka u Elektrovojvodinu, odnosno Elektroprivredu Srbije, gde je započeo svoj rad u javnom sektoru. 
 
Radojičić u zvaničnoj biografiji navodi da je od 2013. do 2015. bio šef Službe printing centra Elektrovojvodine, nakon čega je do 2018. bio šef Službe za opšte poslove Operatora distributivnog sistema "EPS distribucija". 
 
Dve godine je bio dio direktor JKP "Stan", nakon čega je 2020. došao na čelo JGSP "Novi Sad". 
 
Portal 021.rs je u januaru 2021. godine otkrio da su firme povezane sa Radojičićem dobijale poslove na gradskim tenderima, zarađujući milione dinara. Radojičić je tada tvrdio da su svi poslovi u skladu sa zakonom i da nema sukoba interesa. O čemu se radilo čitajte na OVOM LINKU.
 
Ukoliko i ne nađe odmah posao u javnom sektoru, Radojičić može da se posveti i privatnom biznisu kroz "Drvo palet plus".
 
Prema podacima iz januara ove godine, Agencija za sprečavanje korupcije je objavila da Radojičić prima platu od 110.000 dinara, što je jedna od najmanjih plata među direktorima javnih preduzeća.
U svojoj imovinskoj karti Radojičić je naveo da poseduje plac od 760 kvadratnih metara, za koji nije naveden osnov sticanja, dok kroz ugovor o zakupu zakupljuje magacin od 2.000 kvadratnih metara. Osim toga, označeno je polje kojim se otkriva da ima "depozite u bankama i drugim finansijskim organizacijama u zemlji i inostranstvu".
 
U prethodnom periodu Radojičić se raspravljao i sa Građanskim pokretom Bravo, koji su kritikovali stanje u GSP-u i dobijanje polovnih autobusa. Još uvek aktuelni direktor GSP-a im je tada odgovorio da zbog stranačke zaslepljenosti ne mogu da vide šta je sve učinjeno u preduzeću u protekle četiri godine njegovog upravljanja. 
 
Kada su u pitanju polovni autobusi, 021.rs i dalje čeka da JGSP "Novi Sad" postupi po Zahtevu za pristup informacijama od javnog značaja i odgovori na pitanja koja smo im prosledili.
  • Citalac

    24.09.2024 14:50
    Sta je ovaj po zanimanju, diplomirani šef drzavne ustanove?
  • Novi direktor Jeluši

    24.09.2024 14:48
    Najbolji čovek za ovu funkciju je Zdravko Jelušić. Čovek ima saobraćajni fakultet i dokazano iskustvo u vođenju autoprevoznika u privatnom sektoru.
  • Gorm

    24.09.2024 14:40
    Novi diško EDNS za koji dan

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti