Bravo i direktor GSP-a nastavljaju prepucavanje: Politički poeni i izbacivanje odbornika

Građanski pokret Bravo i direktor novosadskog GSP-a nastavljaju "prepucavanje" preko saopštenja.
Bravo i direktor GSP-a nastavljaju prepucavanje: Politički poeni i izbacivanje odbornika
Foto: 021.rs
Nakon što je direktor JGSP "Novi Sad" Ivan Radojičić u ponedeljak, 9. septembra, reagovao na saopštenje ovog pokreta navodeći da pokušavaju da "diskredituju ogromne napore" uložene u javni prevoz u Novom Sadu, Bravo je odgovorio da je on "grubo pokušao da obmane novosadsku javnost".
 
"On je u saopštenju potpuno prećutao činjenicu da se u garaži preduzeća nalaze polovni autobusi iz Švajcarske, a što je još gore, potpuno je prećutao da je naložio obezbeđenju firme da, nekoliko sati pre objave pokreta Bravo, izbaci odbornika Skupštine grada, Mirana Pogačara, sa vrata preduzeća", navodi se u saopštenju GP Bravo.
Ovaj pokret dodaje da je Pogačar kao odbornik došao da vidi autobuse i od nadležnih dobije informacije o tome šta se dešava u GSP-u. Ocenjuju i da preduzeće ne sme imati nikakve tajne niti zabrane, ne samo prema odbornicima, već i prema građanima.
 
"Ne ulazeći u tumačenje ponašanja direktora GSP-a, ističemo da njegovo saopštenje nije dalo odgovore na ključna pitanja, već je iznet niz nejasnih brojki iz višegodišnjeg poslovanja, bez konkretnih informacija. Ovakva zabrana ulaska u javno preduzeće je nezabeležena, a Radojičić se ponaša kao da je GSP njegova privatna imovina, a ne preduzeće svih Novosađana", ističe "Bravo".
 
Kako dodaje ovaj pokret, posebno zabrinjava činjenica da se radi o zabrani ulaska odborniku, osobi kojoj gradska preduzeća odgovaraju za svoje poslovanje.
 
"Bravo" je ponovo pozvao direktora GSP-a da primi odbornika Skupštine grada i da sve relevantne informacije o nabavci 17 godina starih autobusa, kao i o aktuelnom poslovanju GSP-a.
Sa zvaničnog mejla gradskog preduzeća ubrzo je stigao i odgovor na saopštenje GP "Bravo" u kom direktor GSP Ivan Radojičić navodi da ovaj pokret pokušava da "sakupi političke poene što je kod građana Novog Sada prilično izlizana moneta".
 
"Da je odbornik Pogačar stvarno hteo da vidi autobuse, u skladu sa organizovanim sistemima na koje se poziva, mogao je da se najavi, primio bih ga, odgovorio civilizovano na sva njegova pitanja vezana za preduzeće i pokazao šta želi da vidi, budući da sve radimo transparentno. Nažalost, cilj gospodina Pogačara je bio sasvim drugačiji, ne dobrobit građana Novog Sada, već politička promocija njega i njegovog Pokreta", piše u saopštenju.
 
Radojičić navodi i da je iz tog razloga Pogačar "namerno, bahatim ponašanjem koji ne priliči jednom odborniku, isprovocirao navedenu situaciju".
"Na to ukazuje činjenica da je sa njim došao snimatelj sa već uključenom kamerom. Sve su to već viđeni scenariji i verujem da nemaju publiku kakvu bi on hteo da ima", zaključuje Radojičić.
 
Rasprava direktora JGSP i Građanskog pokreta Bravo počela je zbog autobusa koji su, kako su rekli iz preduzeća, donacija švajcarskog grada Arau, a koji su, kako je 021.rs pisao stari 17 godina. 
  • Klisanin

    11.09.2024 19:43
    cirkus
    Ivan Radojičić je poznat po tome što je za vreme korone i trajanja policijskog časa puštao sa krovova zgrada sa svojima iz mesnog odbora parole protiv Đilasa.
  • Milan NS

    11.09.2024 10:03
    Za razliku od direktora
    GSP kojeg je stranka postavila, Pogačara su birali građani.
    Pogačar duguje odgovore građanima, a njemu kao odborniku odgovore direktor GSP.
    Ali kakav predsednik (stranke) takvi i poslušnici.
    Jadni klimoglavci
  • Željko

    10.09.2024 19:16
    Ne razumem
    Koliko vidim, kad se baci u vodu bla bla bla, problem je što dobili donacijom 3 polovna autobusa? Zašto je to problem? Ukoliko su u prihvatljivom stanju, zašto je to problem? Nek rade i samo još 2-3 godine, pa je bolje nego da ih nema.
    U poređenju sa stanjem od pre 5 ili 10 godina, GSP NS je sada ok. Može to i još bolje, ali ne smarajte ljude sa glupostima. Dobili 3 polovna autobusa i sada je to problem... Svašta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti