U centru Sremskih Karlovaca kuće pretvaraju u ugostiteljski objekat sa smeštajem: O čemu se radi?

Porodični stambeni objekti u centru Sremskih Karlovaca biće pretvoreni u ugostiteljski objekat sa smeštajem.
U centru Sremskih Karlovaca kuće pretvaraju u ugostiteljski objekat sa smeštajem: O čemu se radi?
Foto: 021.rs
Deo objekata obuhvaćenih planom ima izlaz i na Trg Branka Radičevića. 
 
Javna prezentacija urbanističkog projekta kojim je predviđena rekonstrukcija, dogradnja i promena namene porodičnih stambenih objekata u ugostiteljski objekat sa smeštajem i izgradnju garaže sa vešerajem je na uvidu do 6. oktobra.
Urbanistički projekat obuhvata dve parcele na kojima se nalaze porodične zgrade, sa izlazima na Trg Branka Radičevića, Karađorđevu ulicu i Ulicu Patrijarha Rajačića.
 
Plan je izrađen na inicijativu vlasnika obe parcele.
 
Šta se planira?
 
Ugostiteljski objekat sa smeštajem nalaziće se na parceli koja sa jedne strane ima izlazak na Trg Branka Radičevića, a sa druge na Karađorđevu ulicu. Obuhvata površinu od 420 kvadrata.
 
Činiće ga dva postojeća porodična stambena objekta koja će se rekonstruisati i dograditi, te promeniti namenu.
 
Podrumska etaža prvog objekta biće namenjena vinskom podrumu i degustaciji lokalnih proizvoda. U prizemlju se planira kafe sa prodajom vina i dva toaleta, na spratu će biti dva apartmana i na tavanu se planira ostava.
U podrumu druge zgrade će se nalaziti sala, kuhinja, hladnjača, garderoberi, tri toaleta i ostava. U prizemlju će biti sala, kuhinja, dva stepeništa, dok će na spratu biti kancelarija i tri apartmana. Na tavanu se predviđaju ostava i vešeraj, dok će lift prolaziti kroz sve etaže objekta.
 
Na drugoj lokaciji, koja je okrenuta ka Ulici Patrijarha Rajačića i Karađorđevoj, biće zadržana porodična stambena i pomoćna zgrada, dok se ostali objekti ruše. Namena ovih objekata je smeštaj i izgradnja garaže sa vešerajem za potrebe ugostiteljskog objekta za smeštaj.
 
U okviru garaže se planiraju se dva parking mesta i jedna prostorija namenjena vešeraju. Za objekte koji se zadržavaju nije planirana promena namena, niti rekonstrukcija ili dogradnja.
"Potrebe za parkiranjem posetilaca i zaposlenih zadovoljiće se u okviru javnog parking prostora u naseljskim ulicama, jer zbog prostornih ograničenja nije moguće obezbediti parking prostor u okviru sopstvene parcele", piše u urbanističkom projektu.
 
Kako se dodaje, kroz pejzažno uređenje dvorišta koriste se žbunaste vrste u cilju saniranja negativnih uticaja na životnu sredinu, a radi očuvanja i unapređenja ekoloških funkcija lokaliteta.
 
Javna prezentacija je na uvidu do 6. oktobra, do kada se mogu poslati primedbe i sugestije na planirana rešenja. Opširnije o ovom planu čitajte OVDE.
  • D

    30.09.2024 14:48
    D
    Nevidim sta ima lose u ovome? Cim se gradi onda je dobro za Turizam i prihode i samu promociju S.Karlovaca. Niko nicije nije ukrao i prevario sve su to kuce u privatnom vlasnistvu! Jos da stave neku zabranu ovi iz zastite spomenika…onda neka dobijaju plate za rad ne nerad kao sto zaradjuju decenijama! Svaki turizam ugostiteljstvo male preduzetnike treba podrzati i dati im i novcanu pomoc jer bez toga nema zivota ostaje mrtvilo! Svaki grad selo bilo sta na svetu bi dao sve da privice turizam u svoje mesto jer svako ima koristi jer se moze pristojno ziveti od toga! Bravo bilo je i krajnje vreme da S.Karlovci podignu turizam na veci nivo koji odavno zasluzuje!
  • Vuksan

    30.09.2024 14:19
    ruš to
    i pravi nove, moderne zgrade, višespratnice, ako baš mora turi neku imitaciju gipsa, da starim lalama ne bude kao da smo im mi iz Benkovca krivi za sve.
  • Sabahudin

    30.09.2024 14:03
    Omerović
    Što da ne? Pare su važan segment života

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti