Đurić brucošima Pravnog fakulteta: Vi ste budući čuvari demokratije i vladavine prava

Gradonačelnik Milan Đurić čestitao je Pravnom fakultetu na studentima koji su se upisali u ovoj godini, navodeći da je više od njih 500 prepoznalo značaj pravnih nauka.
Đurić brucošima Pravnog fakulteta: Vi ste budući čuvari demokratije i vladavine prava
Foto: Grad Novi Sad
Đurić je poručio studentima da u amfiteatru zajedno sa njima sede "brojni pravnici, koji se nalaze na visokoodgovornim funkcijama, i mogu da vam posluže kao inspiracija ili da ilustruju raznovrsne pravce kretanja vaše karijere jednog dana".
 
"Kažem poziv, a ne posao, jer smatram da ste budućnost i temelj našeg grada i naše države", kazao je Đurić.
Prvi čovek Novog Sada podsetio je na to da su Pravni fakultet završili predsednik Srbije, predsednik Vlade Srbije, predsednica Pokrajinske vlade, i on kao gradonačelnik. 
 
"Kažem poziv, a ne posao, jer smatram da ste vi budući čuvari demokratije i vladavine prava. Budućnost ste i temelj našeg grada i naše države", rekao je gradonačelnik Đurić.
 
 
Đurić je istakao da Novi Sad više od 10 godina ulaže u Fond za stipendiranje darovitih studenata i naglasio da je važno da studenti budu otvoreni za praksu, jer tako stiču odlična iskustva za obavljanje poslova u struci nakon završetka školovanja. 
 
Studentima su se obratili i čestitali im početak studiranja na Pravnom fakultetu predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković, dekan Pravnog fakulteta prof. dr Tatjana Bugarski, predsednik Apelacionog suda mr Darko Tadić, javni tužilac Vrhovnog javnog tužilaštva i v.f. glavnog javnog tužioca Apelacionog javnog tužilaštva u Novom Sadu Tatjana Lagumdžija, kao i predsednik novosadskog ogranka Advokatske komore Vojvodine Srđan Dobrosavljev.
  • Pićuka

    01.10.2024 16:56
    Dobro vam je rekao. Vi ste budući. Sada nema ni demokratije ni vladavine prava. Od vas zavisi opstanak civilizovane Srbije.
  • Resavska 1

    01.10.2024 16:49
    Aha
    Jesu, ko i ti i ovi tvoji
  • Čiča

    01.10.2024 16:44
    ne treba
    Ovaj Đurić je svuda gde ne treba i gde može da se priča u nedogled. A tamo gde treba, nema ga. Kad će već početi da se ozbiljno bavi gradom i svakodnevnim problemima malih nevidljivih građana? Samo reklama i u rukavicama bez pokrića.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti