Opozicija o računima za struju: Gradonačelnik ćuti, a Boske zarađuje

Odbornici iz novosadske opozicije poručuju da je neophodno da se brojila u Novom Sadu očitaju na stari način, odnosno ručno, zato što postoji problem sa softverom Elektrodistribucije Srbije.
Opozicija o računima za struju: Gradonačelnik ćuti, a Boske zarađuje
Foto: 021.rs

"Pošto je očigledno da softver ne može da reši problem očitavanja, tražimo od gospodina Vučevića da omogući da Elektrodistribucija Srbije ponovo očitava brojila na stari način, da se ručno očitavaju sva brojila", kaže predsednik gradskog odbora Stranke slobode i pravde Vladimir Vrsajkov.

Gradska opozicija podnela je i zahtev da gradska vlast uradi sve što je neophodno kako bi Novosađani bili obeštećeni. 
 
Vrsajkov je istakao i da dok Novosađani gube sate čekajući u redu, o problemu ćute i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i aktuelni premijer Miloš Vučević.
"Istovremeno, znameniti Boske (Marko Bosanac, vlasnik Montop grupacije) uzima milione evra za neočitavanje brojila, a ruševine Elektroprivrede i Elektrodistribucije Srbije vode najnesposobniji SNS direktori", kaže Vrsajkov.
 
 
Vrsajkov smatra da o ovom problem treba da raspravljaju i odbornici u Skupštini grada Novog Sada, zato što "muke Novosađana sa očitavanjem brojila i pljačkaškim računima za struju traju već mesecima". 
Miloš Tubić iz redova Nove Demokratske stranke Srbije kaže da je njihov odbornik prošlog meseca dobio udvostručen račun, ali da je ovog puta stigao račun koji pokazuje da potrošnja električne energije uvećana čak 10 puta.
 
"Mi želimo da preko organa grada ovaj problem rešimo. Da imenujemo krivce, da ti koji su krivi za ovu situaciju i odgovaraju i da građani koji su oštećeni da budu obeštećeni, da im se nadoknadi šteta", ističe Tubić.
  • Ком

    03.10.2024 14:57
    Мало упућен
    За све који мисле да краду на напону да разјасним.
    Потрошена снага је у ватима w
    Добија се множењем напона,волт (v) и струје ампер(A)
    Када се смањи напон повећа се струја јер сви уређаји раде на инсталирану снагу
    Овде се ради о читавању бројила народски речено "офрље" или како се коме процени да може платити.
  • @ringla stara

    03.10.2024 14:52
    Pazi bota treće generacije što spinuje.
    Pa da, ostavićemo onda ove našminkane kradikale na vlasti, kad’ već opozicija nevalja.
  • Ns

    03.10.2024 14:47
    Cccc
    Narod koji gleda pink i rijaliti,cak i kad im zeljko na tv kaze da nema 2 miliona budala koji ovo gledaju ,ja to ne bih snimao.. a isti tu ga hejtuju zbog vila. Ja kazem svaka mu cast,i drugima treba krasti ovaj narod koji nema m..a da izadje do kraja na ulice,nego ih setaju izdajnici po mostovima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti