Muke sa pristaništem u Sremskim Karlovcima: Ponovo raspisan tender za posao vredan 40 miliona

Izgradnja pristaništa u Sremskim Karlovcima trebalo bi da košta oko 40 miliona dinara sa obračunatim porezima, a tender za ovaj posao ponovo je raspisan.
Muke sa pristaništem u Sremskim Karlovcima: Ponovo raspisan tender za posao vredan 40 miliona
Foto: 021.rs
Agencija za upravljanje lukama ponovo je raspisala javnu nabavku nakon što se na prethodni tender niko nije javio. 
 
Podsetimo da je Agencija preuzela ovaj posao od opštine zbog zastoja u projektu, ali i zato što je ponton koji je građen pod nadzorom opštine izgrađen neadekvatno.
U okviru projektovanog pristana su planirane prostorije granične policije, carine i lučkog operatora. 
 
Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, međunarodno putničko pristanište u Sremskim Karlovcima će služiti za pristajanje putničkih brodova dužine do 135 metara, u međunarodnom i domaćem saobraćaju, kao i za bezbedan prelazak putnika sa broda na ponton i dalje na obalu.
Obaveze izvođača biće rekonstrukcija i opremanje postojećeg pontona, izgradnja nadgrađa i pristupnog mosta, kao i postavljanje istih na lokaciji gde se trenutno nalaze ponton u ovom mestu.
 
"Postojeći ponton – plutajući objekat međunarodnog putničkog pristaništa izgrađen je bez nadgrađa, odnosno odgovarajućih prostorija za rad nadležnih službi (granična policija, carina, lučka kapetanija), kao i bez pratećih instalacija i tanka za komunalne (otpadne) vode, bez pristupnog mosta i bez odgovarajućeg sistema veza koji bi omogućio bezbedan privez plutajućeg objekta i pristajanje i privez brodova dužine do 135 metara", piše u tenderskoj dokumentaciji i dodaje se da je Agencija morala tokom prošle godine da izradi i tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju pontona.
 
U okviru te tehničke dokumentacije predviđena je i izgradnja nadgrađa i pristupnog mosta, kao i projekat za pobijanje šipova. 
 
Rok za izgradnju biće 9 meseci od dana potpisivanja ugovora, a zainteresovani ponuđači se mogu javiti na tender do 28. oktobra.
Iz Agencije za upravljanje lukama su još u februaru ove godine za 021.rs rekli da očekuju otvaranje pristaništa do kraja ove godine, ali s obzirom na to da je poziv raspisan ponovo, nije verovatno da će se ovaj rok ispoštovati.
 
Agencija je preuzela posao izgradnje pristaništa od Opštine Sremski Karlovci, jer oni nisu mogli da završe posao, koji su započeli još pre više od osam godina. Zbog toga je opština morala da vrati novac koji je dobila za ovaj projekat. 
 
Međutim, ono što opština jeste uspela da uradi početkom godine jeste da izradi Plan detaljne regulacije dela priobalja sa međunarodnim putničkim pristaništem. Kako je projektovan ovaj deo Sremskih Karlovaca pročitajte OVDE.
  • Pogodi ko je

    08.10.2024 10:35
    ,,Muke"? Malo sutra. Friziraju po zelji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti