Gužve u Dečijoj bolnici zbog krečenja: Roditelji "lutaju" po objektu

Krečenjem prostorija Poliklinike Dečije bolnice u Novom Sadu roditelji sa bolesnom decom suočeni su sa gužvama pri pronalasku službi koje su im potrebne.
Gužve u Dečijoj bolnici zbog krečenja: Roditelji "lutaju" po objektu
Foto: 021.rs (ilustracija)
Kako kaže jedan Novosađanin koji se obratio redakciji 021.rs, a koji je jutros sa detetom posetio Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, već postojeće gužve su postale veće. 
 
"Pored uobičajenih gužvi, na šta smo mi roditelji već naviknuti, sada imamo još jedan problem gde usled nekih radova, o čemu nas je informisao radnik obezbeđenja, nismo u mogućnosti da koristimo stepenište. Zbog toga se sva vertikalna komunikacija obavlja liftom. Takođe, mnogi roditelji su primorani da nakon 'lutanja' po objektu, izmeštene sektore sa prvog sprata traže oko objekta u drugom krilu, samostalno, peške i sa bolesnom decom", ističe ona.
Iz Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine kažu za 021.rs da se radi na krečenju prostorija polikliničke službe, koji su planirani u okviru sanitarno-higijenskog održavanja. 
 
Ističu da su radovi prošireni na celu Polikliniku u etapama.
"Proces rada Poliklinike ni u jednom trenutku nije bio obustavljen. Precizno je donet plan rada polikliničke službe u interesu pacijenata, a da proces rada ne bude ugrožen. Pri ulazu u Polikliniku u svakom trenutku se nalaze zaposleni Instituta koji su zaduženi za usmeravanje pacijenata po zahtevanom uputu od ordinirajućeg lekara", navode iz ove ustanove.
 
Dodaju i da se na ulazu Instituta nalazi i pisano uputstvo i smernice o kretanju ka određenoj specijalističkoj ambulanti.
 
Naglašavaju da će radovi verovatno biti završeni i pre planiranog roka, odnosno do 23. oktobra.
  • Luka

    16.10.2024 14:40
    Letnje krečenje
    Pozdravljam svaku vrstu rada na i u Dečijoj bolnici osim kada se to radi bez plana i malo sposobnosti predvidjanja.
    Opste je poznata činjenica da je raspust letnji i onaj deo godine kada je dobar procenat dece van NS. Takodjer sa dolaskom jeseni, početka škole, broj malih dragih pacijenata se povećava i to je statistika te iste ustanove.
    Ipak, krečenje i radovi su "planirani" za oktobar, novembar ....

  • Maca

    16.10.2024 14:23
    A što me kreče vikendom
    A što me kreče vikendom kad radi samo urgentna pwdijatrijska ambulanta u prizemlju a na spratovima ne radi ne jedna specijalistčka služba
    Nije se pokazao u dobrom svetlu novi direktor Dečije bolnice,očito da nije školovan za to mesto kao menadžer u zdravstvu već samo politički
  • Dejan

    16.10.2024 14:05
    Ništa onda, prekinite krečenje, pa nek roditelji šalju slike ispucalih i buđavih zidova medijima da se žale u kojim uslovima nam se leče deca.
    Da li postoji jedna jedina bogovetna stvar oko koje ovaj narod neće započeti kuknjavu?! Može li se išta uraditi u ovoj državi da je svima po volji?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti