Novosadski naprednjaci: Opozicija deli narod na elitu i sendvičare

Srpska napredna stranka reagovala je na saopštenje Pokreta za preokreta, navodeći da Janko Veselinović iznosi "gomilu besmislica", dodajući da su obeleženje značajnih datuma podigli na "najviši nivo".
Novosadski naprednjaci: Opozicija deli narod na elitu i sendvičare
Foto: 021.rs
Pokret za preokret je u saopštenju naveo da vlast Srpske napredne stranke svojim postupcima kontinuirano degradira tekovine antifašizma, te da su Novosađani danas podeljeni na "mi" i "oni".
 
Više o tome čitajte na OVOM LINKU
Kako SNS navodi u svom odgovoru, Veselinovićeve optužbe dolaze dan nakon što su vandali demolirali prostorije SNS-a na Limanu i u dana kada gradska vlast povodom proslave 80 godina od oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu priprema veličanstvenu proslavu i vatromet.
 
"Pre nego što sledeći put u javnost iznese svoje nebuloze, neka Veselinović odgovori razbija li SNS prostorije drugih stranaka, ili razbijaju naše prostorije? Govori li SNS da će političke neistomišljenike juriti po ulicama? Ne! Govori li SNS da će naši oponenti plivati Savom i Dunavom? Ni slučajno! Deli li SNS građane na krezube senvdičare i građane drugog reda, rulju i elitu? Nipošto! Raduje li se SNS kad se dese loše stvari po Srbiju? Šikanira li SNS građane koji ih ne podržavaju? Ne! Sve to radi Veselinovićev Pokret za promene, i njihovi saveznici iz drugih opozicionih partija i pokreta", poručuju u vladajućoj stranci.
Poručuju i da SNS 24 sata svakog dana radi na "realizaciji projekata koji su Novi Sad izvukli iz blata finansijske propasti u koje su ga gurnuli Veselinović i njegovi bivši pajtosi iz Demokratske stranke, rasuti u više političkih grupacija, koje povezuje isti zajednički imenilac - gašenje fabrika, otpuštanje radnika, pad životnog standarda, pljačka budžetskih resursa, uništavanje i zaduživanje gradskih javnih preduzeća".
 
Tvrde i da su proslavu 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, podigli na viši, a kao argument za to koriste izgradnju Muzeja žrtava novosadske racije i crkve na Limanu koja je posvećena stradalnicima. 
 
"Jesmo li mi spaljivali zastavu Srbije i protivili se što su ulazi nekih zgrada na Limanu bili ofarbani u najznačajnije državno znamenje? Ne. To su bili Veselinovićevi koalicioni partneri i saradnici. Gde su u njihovo vreme bile Košare i Paštrik? Gde Oluja i Bljesak? Gde NATO bombardovanje 1999? Ćutali su o njima kao da nisu postojali. Nikad ni reč. A ćutali su jer su im tako naređivale strane ambasade, kojima su servirali Srbiju na tacni, da njome upravljaju kako odgovara njihovim interesima, a ne građanima Srbije", poručuju novosadski naprednjaci. 
Zaključuju da "Veselinović i njegovi kompanji mogu da nastave da građane dele na pametne i glupe, krezube sendvičare i uzvišenu elitu". 
 
"I, kada na sledećim izborima budu dobili još manje glasova, nego prošle godine, neka za to ne optužuju izborna pravila, i građane. Neka se pogledaju u ogledalu. Tamo će videti nedvosmislen odgovor za sve svoje poraze", kažu u SNS.
  • Čiča

    23.10.2024 16:32
    svi smo mi
    Elita samo neki malo više divane

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti