Dom zdravlja organizuje edukaciju roditelja i mladih sa invaliditetom o reproduktivnom zdravlju

Radionice o posledicama ranog stupanja u polni odnos, zaštiti od neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti namenjene su roditeljima mladih sa invaliditetom i učenicima sa intelektualnim smetnjama.
Dom zdravlja organizuje edukaciju roditelja i mladih sa invaliditetom o reproduktivnom zdravlju
Foto: 021.rs
Radionica za roditelje i za mlade sa intelektualnom ometenošću od 15. do 19. godina starosti o specifičnostima u pristupu ginekološkom pregledu i zdravlju reproduktivnog sistema, biće održana u sredu, 30. oktobra u 18 časova u Gradskom centru za unapređenje reproduktivnog zdravlja u Almaškoj br. 4.
 
Radionicu će voditi specijalistkinja ginekologije i akušerstva dr Sanja Tončić.
Kako ističu u Domu zdravlja, sve češće predrasude o seksualnosti osoba sa invaliditetom kojima se osporava njihovo odrastanje i obeležavaju se "sindromom večitog deteta" narušavaju njihova osnovna ljudska prava a takve predrasude su, kažu, prisutne i porodicama mladih sa invaliditetom.

"U želji da obučimo i roditelje osoba sa invaliditetom ali i stručni kadar i pružimo im više informacija na ovu temu, pripremili smo radionice koje će se održavati u ŠOSO 'Dr Milan Petrović' i u našem objektu u Almaškoj br. 4", kažu u Domu zdravlja. 

Radionice o seksulanim odnosima i trudnoći, kontracepciji i polno prenosivim bolestima, prvom ginekološkom pregledu i zaštiti od zloupotreba, koje su namenjene učenicima i profesorima škole "Dr Milan Petrović" kao i studentima Katedre specijalne edukacije i rehabilitacije Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu održavaju se 12. novembra u 11 časova u prostorijama ŠOSO "Milan Petrović" u ulica Bate Brkića bb i 19. novembra u 14 časova u Almaškoj br. 4
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti