Izložba Isidore Stojanović "Izvan granica" od sutra u SKCNS

Izložba Isidore Stojanović "Izvan granica" biće otvorena 26. septembra u Maloj galeriji SKCNS-a, koja se nalazi u Ulici Vladimira Perića Valtera 5.
Izložba Isidore Stojanović "Izvan granica" od sutra u SKCNS
Foto: 021.rs
Ovo je prva izložba koja se realizuje u okviru izlagačke sezone SKCNS-a 2024/25, a postavka će moći da se pogleda do 17. oktobra.
 
Radno vreme galerije je od 10 do 15 časova, radnim danima, a iz galerije kažu da je izložbu moguće pogledati i van radnog vremena, samo im je potrebno poslati mejl dan ranije.
Isidora Stojanović rođena je 1998. godine u Pančevu. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku Dizajn enterijera i nameštaja. 
 
Tokom studija je aktivno učestvovala u brojnim radionicama i grupnim izložbama, među kojima se ističe učešće na Sajmu nameštaja i izložbi "SmartArt" 2021. godine u Galeriji N.O. Concept u Beogradu.
Iste godine, njeni radovi su bili izloženi na 51. Salonu umetnosti Pančeva u Narodnom muzeju Pančeva.
 
Njena umetnička praksa uključuje učešće na tri likovne kolonije, od kojih je jedna održana u Rumuniji. Godine 2022. izlagala je u Showroom-u u okviru Design Week-a u Novom Sadu, a zatim na 52. Salonu umetnosti Pančeva, gde je osvojila nagradu u vidu samostalnog izlagačkog termina. 
 
Izložba pod nazivom "U nestajanju nastajanja", održana je u maju 2023. godine u Galeriji savremene umetnosti Pančevo. Jedno od značajnih iskustava bilo je učešće na izložbi "17. Umetnost, arhitektura, dizajn: Staništa" krajem 2022. godine u Galeriji savremene umetnosti Pančevo.
Učesnica je Bijenala mladih u Beogradu 2023. godine, kao i 21. Bijenala umetnosti u Pančevu 2024. godine, po pozivu kustoskinje Sonje Jankov.
 
Otvaranje izložbe je u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Priča o cicu u sredu u Muzeju Vojvodine

Priču o cicu, koju je pripremila Katarina Radisavljević, muzejska savetnica-etnološkinja, možete čuti u Muzeju Vojvodine, u Dunavskoj 35, u sredu, 25. septembra.

Izložba Seada Zejnelagića u SKCNS

Izložba Seada Zejnelagića "Preobražaji pikturalnog prostora – Etape apstraktnog slikarskog postupka, od ideje do realizacije" biće otvorena u utorak, 24. septembra, u Velikoj galeriji SKCNS-a.