Kako pečeni kukuruz da pripremite u rerni?

Sezona kukuruza je odavno počela, a najčešći način pripreme ove "letnje" namirnice je kuvanje.
Kako pečeni kukuruz da pripremite u rerni?
Foto: Pixabay

Ukoliko ste ljubitelji pečenog kukuruza, vrlo jednostavno ga možete napraviti i bez roštilja.

Bez komplikovane pripreme, vaš pečeni kukuruz možete ispeći u rerni, a pritom ga možete obogatiti i dodatnim začinima. 

U rerni ga možete peći na više načina, a za ovaj recept biće vam potrebna tepsija i aluminijska folija.
 
Potrebni sastojci za pečeni kukuruz su:
  • više klipova kukuruza
  • maslac
  • so
  • začini po želji
Priprema:
 
Najpre ogulite i očistite kukuruze. Potom svaki premažite otopljenim maslacem. Dodajte so i ostale začine po želji. 
 
Možete koristiti crvenu papriku, peršun, beli luk u granulama i slično.
 
Naredni korak je da ih umotate aluminijskom folijom i pečete u zagrejanoj rerni na temeperaturi od 220 stepeni. 
 
Potrebno ih je peći oko 30 minuta. Nakon toga skinite foliju i pecite ih još 10 minuta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti